Playstation Indies

Negen nieuwe indies voor Playstation getoond

Nieuws Video

Indies zijn inmiddels niet meer weg te denken uit de gamewereld. Sony heeft vorig jaar het PlayStation Indie Initiative in het leven geroepen, waar we nu de eerste details van krijgen.

Shuhei Yoshida, voormalig president van Sony Interaction Entertainment is vorig jaar aangesteld tot hoofd van het PlayStation Indie Inititiative. De afgelopen maanden is hier hard aan gewerkt en we krijgen nu de eerste details te zien. Daarbij zijn er negen nieuwe indies getoond, die door het PlayStation Indie Initiative het levenslicht zien.

Yoshida geeft aan dat hij er voor wilt zorgen dat de Playstation een van de fijnste platformen wordt voor kleinere studio’s om voor te developpen. Doel is ook de indies makkelijker vindbaar te maken voor spelers. Dit initiatief wordt uiteraard doorgezet naar de Playstation 5. Van de negen getoonde games verschijnen er een aantal al voor de nieuwe console. Check hierboven alle games in vogelvlucht!

Wil je meer informatie over de nieuwe games, of zelf lezen wat Yoshida te melden heeft over de indies? Check dan hier de Playstation Blog website.

 

Tagged
Rogier Pepplinkhuizen
Game fanaat, Nintendo fan van het eerste uur, IT'er overdag. Speelt op de Switch, PC en Playstation 4. Wekelijks verzeild in Dungeons & Dragons als speler, soms als Dungeon Master.

3 thoughts on “Negen nieuwe indies voor Playstation getoond

  1. Misschien voer voor een discussie?: Het Indies Iniative is opgericht om kleine en nieuwe bedrijven te ondersteunen en aan te moedigen om innovatieve games te maken. (bron: Blog.playstation)

    Ik kan mij daarom niet voorstellen dat het Indie Initiative is opgericht om “indie developers” zoals Team17 (van Worms Rumble) te promoten. Team17 Het is een 30 jaar oud beursgenoteerd bedrijf met 200+ medewerkers met een geschatte beurswaarde van 255 miljoen euro. Team17 heeft zelfs in 2018 Mouldy Toof Studios (dev. van The Escapist) opgekocht.

    En welke game word nu gepromoot? Worms Rumble! Dat word dan het 20ste deel uit de Worms serie, dat voldoet niet meer aan de term innovatief. Dit voldoet daarom volgens mij in geen enkel opzicht meer aan het doel van de Indie Initiative.

    1. Voor wat betreft Worms en Team17 is het zeker discutabel. Maar de term ‘Indie’ is inderdaad lastig labelen, gezien het om een ‘independent studio’ gaat en volgens mij is dat wel redelijk het geval bij Team17. Misschien is deze er wel in opgenomen om kleinere ontwikkelaars te stimuleren, dat ze zien hoe groot een indie studio kan worden! De overige studios zijn allemaal vrij klein en dit is bij bijna allemaal hun tweede of derde game die het levenslicht ziet, dus daar is het, naar mijn mening, een erg leuk intiatief voor!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.