Naughty Dog, The Last of Us: Part II, multiplayer project, PS5

Naughty Dog veroordeelt elke vorm van intimidatie naar cast en team

Nieuws

Naughty Dog heeft een stevige statement op Twitter gemaakt, nadat ‘fans’ doodsbedreigingen naar hun cast en teamleden stuurden.

Via het officiële Twitter-kanaal laat de ontwikkelaar weten dat ze houden van een discussie, maar dat het gedrag van sommige veel te ver gaat.

Deze statement komt naar aanleiding van dreigementen van ‘fans’ richting onder andere Neil Druckmann (een van de schrijvers van het verhaal van The Last of Us Part 2) en Laura Bailey (die de stem van Abby vertolkt). De game kreeg al aardig wat ‘kritiek’ op Metacritic, waar gamers extreem lage cijfers aan de game gaven. Het was dus helaas niet het dieptepunt voor deze mensen.

Het is goed om te zien dat de studio afstand neemt van deze vreselijke bedreigingen, ondanks dat ze nog steeds niet zijn gestopt. Vinden jullie het ook niet veel te ver gaan?

Tagged
Joey Hasselbach
Hoofdredacteur en de ervaren rot in de redactie

1 thought on “Naughty Dog veroordeelt elke vorm van intimidatie naar cast en team

  1. Als deze tweets echt zijn dan is dat natuurlijk iets wat je moet afkeuren als gaming community, en iets waar je als studio aangifte tegen moet doen. Dat laatste is vreemd genoeg nog niet gedaan (zover ik weet).

    Maar het is natuurlijk een veel groter verhaal dan alleen een paar over de schreef gaande tweets. De studio zelf heeft namelijk ook geen schone handen rondom berichtgeving en de publieke discussie. Als je aangeeft (met argumenten) waarom je het verhaal, en de keuzes van de studio niet leuk vond, dan word je door deze studio weggezet als “seksist”, “bigot” en “homofoob”. Zelfs zijn journalisten en youtubers aangevallen en zijn hun baan/inkomen kwijtgeraakt omdat deze studio vuil spel speelt via sponsoren en youtube. Als je zelf als studio zo keihard en onbeschoft uithaalt dan kun je een reactie terug verwachten, en nogmaals doodsbedreigingen zijn natuurlijk altijd onacceptabel.

    Ook vind ik de verontwaardiging van deze studio (wederom) zeer selectief. Neil Druckmann komt nu zogenaamd op voor “zijn” studio en medewerkers, zonder aangifte te doen. Terwijl 70% van “zijn” medewerkers ontslag hebben genomen vanwege de werksituatie gecreëerd door diezelfde Neil Druckmann.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.