Star Wars Battlefront 2

Microtransacties Star Wars Battlefront 2 uitgesteld door druk van Disney

Nieuws

EA heeft de microtransacties uit Star Wars Battlefront 2 uitgesteld vanwege een telefoontje van Disney. Dit melden diverse bronnen binnen de industrie.

Star Wars Battlefront 2

Disney riep EA een halt toe

Disney zou namelijk met EA hebben gebeld over de Crystals die de spelers kunnen kopen. Zo was er een pakket van 500 crystals te koop voor 5 euro en een pakket van 12.000 Crystals voor 100 euro.

EA besloot na enorme kritiek uit de community om deze microtransacties toch niet in de game te doen. Volgens een bron was het uiteindelijk Disney die ervoor zorgden dat EA dit niet door liet gaan. Een bron van de Wall Street Journal meldt namelijk dat de eigenaar van Star Wars niet blij was van de negatieve dingen die de game over zich heen kreeg.

Zelfs Disney’s CEO Robert Iger kreeg hier van te horen en liet uiteindelijk Jimmy Pitaro contact opnemen met EA. Dit telefoontje met Andrew House resulteerde in het feit dat de microtransacties werden uitgesteld. Een andere bron meldde weer aan MP1st dat dit gesprek wel degelijk plaats heeft gevonden. De site probeerde daarop weer contact te zoeken met de uitgever, maar die weigerde commentaar te geven.

Op het moment dat het uitstellen van de microtransacties bekendgemaakt werd, beloofde DICE manager Oskar Gabrielson dat zij “voortaan meer naar hun fans zullen luisteren”. Daarnaast zal het team het systeem “aanpassen, balanceren en tunen” voor het terug zal keren.

Star Wars Battlefront 2 is sinds afgelopen vrijdag te koop voor de pc, PlayStation 4 en Xbox One.

Tagged
Joey Hasselbach
Hoofdredacteur en de ervaren rot in de redactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.