31st Union

Michael Condrey’s studio heet 31st Union

Nieuws

2K laat weten dat de volledig eigen ontwikkelingsstudio van 2K Silicon Valley, opgericht in februari 2019 onder leiding van videogame-industrieveteraan Michael Condrey, officieel bekend zal staan als 31st Union.

Naast het onthullen van de nieuwe state-of-the-art ontwikkelingsfaciliteit, branding en kernwaarden om de identiteit verder te vestigen, kondigde de studio ook plannen aan om hun aanwezigheid internationaal uit te breiden, te beginnen met een Europese locatie in Spanje.

Michael Condrey, President van 31st Union, laat in een reactie weten:

“31st Union kent een ongelofelijke start met een gepassioneerd, getalenteerd team en een ambitieuze nieuwe IP waar we extreem enthousiast over zijn. Onze naam en onze studio vertegenwoordigen de geest van Californië in z’n rijke diversiteit van het denken, kunst, muziek, innovatie en culturele vertegenwoordiging die de huidige gouden eeuw van entertainment en technologie hier in Silicon Valley hebben gevormd. Door onze nieuwe identiteit te onthullen en de uitbreiding van onze activiteiten aan te kondigen, komen we in een spannende volgende groeifase waarbij we onze visie over de hele wereld tot leven brengen.”

Tyler Michaud, Head of Strategy bij 31st Union, voegt daar aan toe:

“We creëren een ontwikkelingsomgeving die gericht is op één enkele nieuwe IP waar passie centraal staat. Wij geloven dat diverse perspectieven en ervaringen cruciaal zijn voor het creëren van een echte wereldwijde entertainmentervaring met een diepe connectie met gepassioneerde fans.”

31st Union wordt de vierde game development studio van 2K met meerdere locaties over de hele wereld. In december 2019 kondigde Cloud Chamber studiolocaties aan in Novato (Californië) en Montreal (Quebec), terwijl Hangar 13 in juni 2018 z’n derde locatie opende in Brighton (Verenigd Koninkrijk), die zich aansloot bij de kantoren van Tsjechië en Novato. Daarnaast heeft Visual Concepts momenteel kantoren op meerdere locaties in de wereld.

David Ismailer, President van 2K, laat vol enthousiasme weten:
“We zijn blij te zien dat het team van 31st Union zich internationaal blijft uitbreiden en schalen. We hebben de voordelen van deze aanpak in 2K gezien, van het versterken van de rekruteringsinspanningen en het aantrekken van het beste talent, tot het hebben van meer diverse perspectieven die bijdragen aan het creatieve proces. We zijn optimistisch dat de Spaanse studio een positieve invloed zal hebben op 31st Union en kijken er naar uit om op z’n tijd meer te delen over de nieuwe IP.”

Tagged
Joey Hasselbach
Hoofdredacteur en de ervaren rot in de redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.