Melig op zondag Nieuws

Melig op Zondag: Opgeloste mysteries in games

game mysteries, nintendo, playstation, xbox, bug, glitch, easter egg

Wellicht heb je het vast wel is voorbij zien komen; een gamer die na jaren een bug of een glitch vindt in een game. Graag zet ik een top 5 neer van opgeloste mysteries in verschillende games.

game mysteries, nintendo, playstation, xbox, bug, glitch, easter egg

Nummer 5: De onmogelijk munt in Super Mario 64

In Super Mario 64 was er een munt ontdekt die gamers normaal gesproken niet konden pakken. De reden van deze bug is niet bekend, maar leuk is wel om te zien hoe deze nu toch is gepakt.

Nummer 4: Groetjes aan mijn vrouw in Halo 3

In het beginscherm van Halo 3 kon onderstaande boodschap worden geactiveerd. Degene die deze easter egg ontdekte moest wel op Kerstdag de game opstarten en tegelijkertijd de twee joysticks naar beneden duwen. Ongelooflijk, maar waar.

Nummer 3: Mew zit echt in de eerste Pokémon games!

Zonder aanpassingen aan de game te maken is het gelukt om Mew te verkrijgen in de allereerste Pokémon games. Iedereen hoopte natuurlijk ooit Mew te vinden onder de S.S. Anne, helaas is dat niet het geval. Hoe je hem wel kunt krijgen (op een vage en lastige manier) is hier te bekijken.

Nummer 2: De initialen van een developer in Donkey Kong

Hoe gamers sommige mysteries weten te ontrafelen, blijft mij een raadsel. Het is iemand gelukt om deze geheime initialen tevoorschijn te laten komen in Donkey Kong op de Atari 400. De letters LMD komen van Landon M. Dyer, een ontwikkelaar van de game. Kijk en leer:

Nummer 1: Wedstrijd Nintendo die onmogelijk bleek

Nintendo loofde in de jaren 90 een prijs uit voor degene die een geheime kamer kon vinden. Deze was verstopt in The Legend of Zelda: A Link to the Past. Het heeft gamers jaren gekost om hem te vinden, en hoe. Laten we hopen dat Nintendo een handje geholpen heeft, want dit lijkt me toch een onmogelijke opgave om zelf te moeten uitvinden:

Vond je deze Melig op Zondag nou erg leuk of juist niet? Laat het weten in de comments. Geef ook vooral suggesties voor een volgend onderwerp!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.