Melig op zondag

Melig op Zondag: Halo 3 uitgespeeld op legendary met een Guitar Hero controller

Halo 3

Na een maand lang grinden en 252 keer te zijn gestorven, heeft een man Halo 3 op legendary uitgespeeld met enkel een Guitar Hero controller en pure wilskracht.

YouTube gebruiker Super Louis 64, heeft het volkomen onwaarschijnlijke gepresteerd door met het plastic gitaartje de game op de hoogste moeilijkheidsgraad uit te spelen.

In deze video zijn de hoogtepunten te zien van zijn speelsessie. Waaronder de vele frustrerende idiote pogingen die eindigde met een dode Master Chief, voordat hij zijn uiterst indrukwekkende, maar zinloze doel bereikte.

Gebruikmakend van een input-converter wist hij de gitaarknoppen om te zetten naar die van een Xbox 360 controller. Zo kon hij naar links met de groene gitaar knop, naar rechts met de rode knop, springen met de gele en schieten met de blauwe. Met de oranje knop gelijktijdig ingedrukt kon hij weer hele andere acties verrichten. Door te strummen kon hij naar voren en naar achteren lopen en tezamen met de oranje knop werd dat omhoog en omlaag richten.

Zo schrijft hij op Reddit: “Het zwaarste aan de sessie was om een FPS te spelen met een controller waar geen Joysticks op zitten”. Wat er op neer kwam dat hij niet tegelijk kon richten en schieten. Iets wat nogal van cruciaal belang is in een FPS.

“Over het algemeen was het een uitdagende sessie gezien ik Halo 3 al een decennium niet gespeeld had. Ik had eerder dit jaar een tweet gelezen van iemand die grapte dat zijn kamergenoot Halo 3 op legendary aan het spelen was op een gitaar. Ik wilde kijken of dit mogelijk was en dit bleek te kunnen mits je het niet erg vindt dat je handen uit elkaar vallen.”

Hieronder zie je de absurde controller indeling bedacht door Super Louis 64.

GamesGames

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.