Lucasfilm Games, EA, Star Wars

Lucasfilm Games blijft met EA samenwerken voor Star Wars-games

Nieuws

Lucasfilm Games heeft laten weten dat ze gewoon nog met EA zullen samenwerken aan Star Wars-games.

Vandaag werd er namelijk onthuld dat Ubisoft aan een open wereld Star Wars-game werkt, die overigens pas op zijn vroegst in 2023 zal verschijnen. Dit betekent dus blijkbaar niet dat EA de rechten voor de IP verliest, aangezien de uitgever nog een belangrijke rol vertolkt. Er zijn namelijk nog verschillende Star Wars-games in ontwikkeling bij de studio’s van EA.

Lucasfilm Games VP Douglas Reilly laat in een reactie weten:

“We zijn erg trots op de games die we met EA hebben gemaakt. We zullen met hen blijven samenwerken en onze relatie is nog nooit zo sterk geweest. Hoewel we op dit moment misschien niet veel details hebben om te delen, hebben we een aantal projecten gaande met de getalenteerde teams bij EA.”

Net als bij EA de afgelopen jaren, zal Lucasfilm Games doorgaan met het begeleiden van titels vanuit het perspectief van de franchisenemer, van het verzekeren van de authenticiteit van Star Wars tot verhaalconnectiviteit binnen de grotere saga.

Reilly vervolgt:

“We proberen hen te helpen hun passie, expertise en idee te benutten door onze expertise rond het IP, ons vermogen om verbinding te maken met andere delen van Lucasfilm en The Walt Disney Company, in te brengen om dat te versterken. Om het nog groter te maken dan ze zich misschien voorstellen.
“We willen de verhalen ontdekken die ze zich altijd hebben voorgesteld om ze te vertellen en ze te laten resoneren met onze fans en in het bredere Star Wars-universum.
Dit is nog maar het begin van wat volgens mij een heel spannend jaar gaat worden voor Lucasfilm Games.”

De vice president gaat overigens ook nog in op de deal met Bethesda voor de Indiana Jones-game, die door MachineGames wordt ontwikkeld:

“Ik wilde al heel lang een Indiana Jones-game spelen, en we hebben nooit de juiste partner en het idee gehad om dat mogelijk te maken. We hebben buitengewoon veel geluk om samen te werken met Todd Howard, de uitvoerend producent voor de komende game, die zal worden ontwikkeld door MachineGames en het team van Bethesda. Hij heeft een unieke visie en een unieke passie voor Indiana Jones, en heeft ons een verhaal en een concept gepitcht dat zo geweldig is dat ik niet kan wachten om het met mensen te delen. Ik hou van Star Wars en we houden ervan om Star Wars-games te maken, maar het is lang geleden dat we Indy hebben gemaakt. We zijn erg enthousiast over deze.”
Tagged
Joey Hasselbach
Hoofdredacteur en de ervaren rot in de redactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.