Lootboxes en Fifa kaarten vallen niet onder gokken in UK

Nieuws

In Nederland en België mag het eigenlijk niet meer, maar dit is niet op Europees niveau afgestemd. Zo is er bepaald dat in het Verenigd Koninkrijk nog wél mag.

De voornaamste reden die wordt gegeven is omdat de inhoud van de ‘lootboxes’ niet te monetariseren is. En omdat er niet direct geld vergokt wordt, valt het dus niet onder gokken.

Ouders in het Verenigd Koninkrijk hebben wel aan de bel getrokken. Kinderen geven honderden ponden uit aan in-game aankopen, zonder ze weten wat er in de ‘lootboxes’ zit. Hier is natuurlijk wel een vorm van gokken in terug te vinden. Dit is tevens ook de reden dat het in Nederland niet meer is toegestaan.

Neil McArthur, een woordvoerder van de Kansspelcommissie in Engeland, legt uit aan het Departement van Cultuur, Media en Sport dat er “zeker wel zorgen zijn met betrekking tot kinderen die op deze manier worden blootgesteld aan de gok-elementen in de games”.  McArthur geeft ook aan dat er meerdere voorbeelden zijn welke aanvoelen als gokken, maar volgens de wet niet zijn. Deze competities waarbij je gratis kan meedoen zijn meer te vergelijken met een loterij, in plaats van met gokken.

 

Rogier Pepplinkhuizen
Game fanaat, Nintendo fan van het eerste uur, IT'er overdag. Speelt op de Switch, PC en Playstation 4. Wekelijks verzeild in Dungeons & Dragons als speler, soms als Dungeon Master.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.