Nieuws

Lekken van informatie Pokémon Sword en Shield leidt tot rechtzaak

pokemon sword en shield

The Pokémon Company neemt juridische stappen tegen de individuen die vroegtijdig informatie hebben vrijgegeven over de nieuwste Pokémon games.

Een aantal weken voordat de nieuwe Pokémon games op de markt zouden verschijnen zijn er afbeeldingen vanuit een nog niet uitgebrachte strategy guide op het internet gelekt, zo meld Forbes. Middels het gamers-platform Discord zijn de afbeeldingen gedeeld en niet veel later was het op Reddit te vinden. Gelekte informatie verspreid als een lopend vuurtje en al snel konden we de info ook op social media platformen Facebook en Twitter terugvinden.

De advocaten van The Pokémon Company zijn nu bezig met het opsporen van de boosdoeners, welke nog onbekend zijn. Al zouden er inmiddels wel gebruikersnamen op Discord bekend zijn. Deze vooralsnog onbekende boeven hebben ‘onherstelbare schade’ toegebracht door het vervroegd delen van beelden. Pokémon zou daarom een nader te benoemen bedrag verschuldigd zijn door de ‘lekkers’ van de informatie. Om hoeveel het hier gaat wordt in een eventuele rechtszaak bekend gemaakt.

GamesGames

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.