Joy-Con drift probleem wordt gratis gerepareerd

Nieuws

Het is niet de eerste keer dat de Joy-Cons van de Nintendo Switch in het nieuws voorbij komen. De consument moest gewoon betalen voor de reparatie, terwijl het om een fabricatiefout lijkt te gaan.

Al maanden lang klagen gamers over een probleem die ze hebben met hun Joy-Con: Joy-Con drift. Dit betekend dat als spelers hun controller niet aanraken, de controller toch een beweging detecteert. Er zijn onwijs veel video’s te vinden waarbij je ziet dat er een beweging op het scherm is, zonder dat de controller wordt aangeraakt.

Nintendo heeft hier nooit echt op gereageerd en het werd eigenlijk een beetje in de doofpot gestopt, tot Kotaku er recent opnieuw een artikel over publiceerde. Hieruit zijn veel reacties ontstaan en is er zelf een aanklacht tegen Nintendo ingediend.

“At Nintendo, we take great pride in creating quality products and we are continuously making improvements to them. We are aware of recent reports that some Joy-Con controllers are not responding correctly. We want our consumers to have fun with Nintendo Switch, and if anything falls short of this goal we always encourage them to visit http://support.nintendo.com so we can help.”

Vice is hier verder op ingegaan en heeft ook zelf een medewerker met de problemen laten bellen. De medewerker kreeg als eerst te horen dat hij de controllers opnieuw moest laten kalibreren en moest updaten. Hij moest terugbellen als dit niet zou hebben geholpen. Eenmaal weer aan de lijn met support kreeg hij te horen dat de kosten voor verzending en reparatie worden vergoed. Consumenten die eerder hun Joy-Cons tegen geld hebben laten repareren krijgen een tegemoetkoming van Nintendo.

Nintendo lijkt de problemen echter niet in hun eigen documentatie te erkennen, maar eerder het probleem snel wilt verhelpen. Onduidelijk is nu of dit een tijdelijke oplossing is, of dat Nintendo dit met toekomstige problemen ook op deze manier gaat verhelpen.

Tagged
Rogier Pepplinkhuizen
Game fanaat, Nintendo fan van het eerste uur, IT'er overdag. Speelt op de Switch, PC en Playstation 4. Wekelijks verzeild in Dungeons & Dragons als speler, soms als Dungeon Master.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.