Iron Man VR

Hands-on: Iron Man VR

Hands-on

De eerste State of Play leek bij vele af te stevenen op een deceptie, omdat er er alleen maar VR-games getoond werden. Echter was ik verrast door de aankondiging van Iron Man VR. Ik wilde hem toch even geprobeerd hebben toen ik hem in Keulen zag staan.

I.. am.. Iron Man!

Iron Man VR steekt je uiteraard in het ijzeren pak van Tony Stark en je begint eigenlijk op een soortgelijke manier als de held, namelijk door veel vallen en opstaan. Vanaf het moment dat het masker opgaat (wat ook letterlijk in de game gebeurd) krijg je meteen het gevoel dat je de bekende superheld wordt. Je krijgt een soortgelijke UI te zien en zal Friday tegen je gaan praten. Je zult namelijk merken dat zodra je in dezelfde houding gaat staan als onze held en je de booster aanzet wat voor snelheid hij maakt.

Je beweegt het grootste gedeelte met je hoofd, maar je stuurt als het ware bij met je handen. Als je iets naar rechts wilt doe je de linkerhand iets naar links en rechtsom juist andersom. Als je snelheid wilt minderen houdt je je handen naar voren en naar boven en beneden kun je inmiddels wel raden.

In de demo die we speelden, kregen we de tutorial van de game voor de kiezen. Al was hij niet pittig qua niveau, maar door het wennen aan de snelheid en de besturing, werd het toch een kleine uitdaging. Het is bijvoorbeeld niet mogelijk om snel om te draaien, waarschijnlijk omdat je dan snel misselijk kan worden door de snelle beweging en het feit dat je stilstaat. Helemaal in de gedeeltes waar je een extra boost krijgt. Het is misschien irritant dat je dan een stukje om moet om bij je doel te komen
Er is door de ontwikkelaar wel een tussenoplossing bedacht, want je kan middels het driehoekje de camera wel steeds een stukje laten draaien. Het is niet de ideale oplossing, maar er is in ieder geval over nagedacht.

Tijdens de tutorial zul je natuurlijk ook je blasters trainen en dat is echt heel gaaf! Wanneer je op volle snelheid een doelwit weet te raken, geeft dat echt een enorme kick! Het wordt nog wel een uitdaging als je het straks tegen bewegende vijanden opneemt, maar des te meer voldoening je ervan gaat krijgen!

Joey Hasselbach
Hoofdredacteur en de ervaren rot in de redactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.