IndieNation: Owlboy

IndieNation Special

Triple A games geven vaak veel geld uit aan het promoten van hun game. Hierdoor komt de game vaker in het nieuws om de verkoop extra te stimuleren. Indie ontwikkelaars kunnen minder gebruik maken van deze middelen en besteden het geld vooral aan de game zelf. Daarom lichten wij af en toe een veelbelovende indie game uit, met deze keer Owlboy.

In Owlboy ben je Otus, een uilenjongen die niet kan praten en hij heeft het er moeilijk mee om de verwachtingen van zijn uil-zijn waar te maken. Alles loopt compleet de mist in zodra er ook nog eens luchtpiraten verschijnen.

Het verhaal is een van de sterkste punten in Owlboy. De game is alom geroemd met hoge reviewscores vanwege de emotionele rollercoaster die het is. Naast verhaal-gedreven is het een platform adventure game waarin je kan vliegen. De game hanteert een pixel-art, 2D metroidvania stijl en heeft verrassend veel variatie.

De game heeft een Nederlands tintje, de uitgever is Soedesco, een game uitgever uit Hoogvliet bij Rotterdam. Soedesco heeft ondertussen 37 games onder zich waaronder Awesomenauts Assemble, Teslagrad, Ether One en Omen of Sorrows, die dit jaar nog zal verschijnen.

Owlboy is beschikbaar op zowel PC, Switch en PlayStation, op 29 mei komt daar een fysieke release voor zowel Switch als PlayStation 4 bij.

 

Tagged
Roel van Eeden
Gamer, vader, schrijver, dienstindeler bij Arriva, liefhebbende echtgenoot, in willekeurige volgorde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.