IndieNation: Ooblets

IndieNation

Triple A games geven vaak veel geld uit aan het promoten van hun game. Hierdoor komt de game vaker in het nieuws om de verkoop extra te stimuleren. Indie ontwikkelaars kunnen minder gebruik maken van deze middelen en besteden het geld vooral aan de game zelf. Daarom lichten wij af en toe een veelbelovende indie game uit, met deze keer Ooblets.

Zeker nu E3 2018 net is geweest hebben indie games wel een beetje extra aandacht verdiend. Ooblets was ook aanwezig tijdens de PC-gamer show. Daar heeft de game zijn nieuwe trailer laten zien.

Ooblets is een game die zijn inspiratie vooral uit Pokémon, Harvest Moon, en Animal Crossing haalt. Het is een farming en creature collector in een dorps leven. Je mag je boerderij onderhouden en je Ooblets laten groeien en ze trainen. Als je eenmaal een Ooblet of meerdere hebt, dan kan je het land gaan verkennen en met wilde Ooblets gaan vechten, of tegen andere trainers.

De studio achter de game is Clumberland, die slechts twee mensen sterk is, Rebecca Cordingley en Ben Wasser. Rebecca doet al het programmeerwerk en het meeste van de artwork, terwijl Ben alles schrijft en de gamedesign op zich neemt. Er zijn nog een paar andere helpende handen zoals Slime Girls, die de muziek doen en uitgever Double Fine, die het uitgeven op zich neemt.

Ooblets staat gepland om in 2018 nog uit te komen, maar dat is een mikdatum. Zoals het kan gaan bij kleine studio’s, kan ook deze game vertraging oplopen. “We’re aiming to release some time in 2018 but like, every indie game gets these estimates wrong so don’t flip out if it’s later.” De game zal op Xbox One en Microsoft Windows uitkomen.

Tagged
Roel van Eeden
Gamer, vader, schrijver, dienstindeler bij Arriva, liefhebbende echtgenoot, in willekeurige volgorde.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.