Achtung!, Ripstone, IndieNation, GC2018

IndieNation: Achtung! Cthulhu Tactics

IndieNation Nieuws

Triple A games geven vaak veel geld uit aan het promoten van hun game. Hierdoor komt de game vaker in het nieuws om de verkoop extra te stimuleren. Indie ontwikkelaars kunnen minder gebruik maken van deze middelen en besteden het geld vooral aan de game zelf. Daarom lichten wij af en toe een veelbelovende indie game uit, met deze keer; Achtung! Cthulhu Tactics. Gespeeld tijdens Gamescom 2018.

Een mix tussen Nazi’s en rare wezens

De Nazi’s hebben in Achtung! een nieuw wapen ontwikkeld om de geallieerden een laatste slag toe te brengen. Aan ons de taak om dit tegen te houden. De Cthulhu is bedacht door de schrijver H.P. Lovecraft en wordt vaker gebruikt in games. Onder andere Call of Duty heeft wel eens gebruik gemaakt van dit wezen. In Achtung! zijn er meerdere bijzondere wezens waartegen gevochten moet worden.

De gameplay is gebaseerd op XCOM games. Dat wil zeggen door middel van turn based combat. Gelukkig beschikt Achtung! over voldoende originele aanpassingen. Zo wordt de vijand gehuld in mist, waarin ze ook sterker zijn. Het is de bedoeling namelijk om de vijanden uit de mist te lokken om hun zwakker te maken. Dit is makkelijker gezegd dan gedaan. De omgeving in de demo lag erg in het voordeel van de vijand. Strategisch denken is daarom echt van belang. Het verzetten van eigen mannetjes werkt op verschillende manieren. Zo is het mogelijk iedereen tegelijk te verzetten of per persoon. Zetten zijn er natuurlijk niet oneindig, maar werkt door middel van punten.

Het genre moet je misschien aanspreken, maar Achtung! probeert wel een originele draai te geven aan het bekende genre. Deze indie ontwikkelaar sprak enthousiast over zijn game. De beelden en gameplay zorgden voor alleen maar een betere indruk. Achtung! Cthulhu Tactics staat gepland voor Steam op 4 oktober. Daarnaast is er een release op consoles aangekondigd voor dit jaar. De Nintendo Switch met iets meer vertraging.

Robert Buckert
Gamer en muzikant sinds de N64. Nintendo consoles zijn mijn favoriet, maar ik heb ook een PS4 voor RPG exclusives zoals Uncharted, TLOU enzovoorts. Voor alles wat met Nintendo te maken heeft, ben je bij mij dus aan het juiste adres!
https://www.robertbuckert.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.