Homefront: The Revolution is open wereld en verschijnt volgend jaar

Nieuws Screenshots Video

Crytek en Deep Silver hebben vandaag dan eindelijk de opvolger van Homefront onthuld. De sequel zal een open wereld-setting krijgen en volgend jaar gaan verschijnen voor zowel de vorige als nieuwe generatie consoles. Er zijn vandaag ook behoorlijk wat screenshots, details en een trailer vrijgegeven!

Zo speelt de game zich 4 jaar na de gebeurtenissen van het eerste deel af en de strijd tussen de Noord-Koreanen en de Amerikanen gaat vooralsnog steeds door en het verhaal speelt zich af in Philadelphia. De geboorteplaats van onafhankelijkheid, is uitgegroeid tot een politiestaat, waar de bewaking drones en gepantserde patrouilles met woeste kracht de inwoners in bedwang houd.

Om de onderdrukkers te overwinnen, zullen spelers een guerrilla-oorlog voeren als leider van het verzet en gebruikmaken van hinderlagen, infiltraties en hit-and-run tactieken in spannende un-scripted vuurgevechten. Het rekruteren van nieuwe verzetsleden en het bouwen van geïmproviseerde wapens zijn slechts twee van de belangrijke aspecten om een krachtige verzetsgroep op te bouwen.

Hasit Zala, game director bij Crytek:

[quote]Homefront: The Revolution stands out from the crowd by immersing players in a world where they’ll feel emotionally compelled to fight for their freedom. We’re very excited to work with Deep Silver and deliver an experience that underlines Crytek’s commitment to quality whilst tapping into the huge potential we saw when we first acquired the Homefront IP.[/quote]

Open wereld-shooter

Homefront: The Revolution is een first-person shooter die zich afspeelt in een open wereld.
Een levende, ademende open wereld reageert op je acties. Jij en je verzetsgroep kunnen aan de basis staan van een opstand in de straten en de bezetting omvormen tot een revolutie. De onderdrukte burgers vechten terug!

Maar je vijand is in het voordeel: hij heeft superieure technologie, vuurkracht, is zwaar bepantserd en heeft luchtsteun. Leer hoe guerrilla’s werken – hinderlagen leggen, saboteren, infiltreren en misleiden – en vecht het uit in de door oorlog verwoeste buitenwijken van Philadelphia.
De singleplayer-campagne is nog maar het begin. In co-op kunnen jij en je vrienden een eigen verzetsgroep vormen en jullie ontpoppen tot helden van de revolutie.

Kenmerken

Verken een levende, ademende open wereld – ervaar de gameplay in een echt open wereld in een first person shooter, tot leven gebracht met de prachtige beelden van de CRYENGINE.

Voer een guerrilla-oorlog – dit is geen lineaire shooter. Leer hoe guerrilla’s werken door hinderlagen te leggen, te infiltreren en toe te slaan en weg te wezen. Dit alles in spannende vuurgevechten, die niet volgens een vastpatroon verlopen.

Bouw het verzet op – werf opstandelingen, bouw bases en regel onderduikadressen. Verover en verbeter een dodelijk arsenaal en bouw geïmproviseerde, zelfgemaakte wapens voor je Guerrilla Tool Kit.

Ontketen de revolutie – van onderdrukte burger naar leider van de revolutie; de epische singleplayer-campagne vertelt het verhaal van de tweede onafhankelijkheidsoorlog. De dynamische, zich ontwikkelende wereld reageert op je acties wanneer een onderdrukte natie opstaat uit protest tegen de bezetting.

Online Co-Op – vecht het online uit. Vorm een verzetsgroep met je vrienden en verdien je reputatie van helden van de revolutie.

Ook zijn er nog wat screenshots en een trailer vrijgegeven, welke je hieronder kunt checken!

[jwplayer config=”gn” file=”https://www.youtube.com/watch?v=Kjpu3WPVCjY”]

Tagged
Joey Hasselbach
Hoofdredacteur en de ervaren rot in de redactie

1 thought on “Homefront: The Revolution is open wereld en verschijnt volgend jaar

  1. Best een toffe trailer en een gewaagde stap voor een niet zo succesvolle voorganger. Ben benieuwd naar de gameplay trailer volgende week en of het zich zou kunnen meten met The Division.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.