Multiplayer Mass Effect Andromeda

Mass Effect: Andromeda zal HDR10 en Dolby Vision ondersteunen

Nieuws

Mass Effect: Andromeda zal zowel HDR10 als Dolby Vision ondersteunen. Het spel zal op alle platformen gespeeld kunnen worden op HDR, mits de tv of monitor dit ondersteunt. De PC-versie zal ook Dolby Vision ondersteunen.

Mass Effect Andromeda
Dolby Vision en HDR10

Aaryn Flynn, de baas van Bioware, heeft dit bekendgemaakt via Twitter. Het was al bekend dat de PC-versie HDR zou ondersteunen, maar nog niet voor de consoleversies. Voor zowel de PC- als consoleversie is het dan wel zaak dat je een tv en/of monitor met HDR-ondersteuning tot je beschikking hebt.

HDR staat voor ‘High Dynamic Range’. Dit is een nieuwe beeldtechnologie, die de kleuren op het scherm levendiger weergeeft. Ook heb je een hogere helderheid en veel hogere contrastwaarden, waardoor voornamelijk de kleur zwart veel mooier wordt weergegeven. Momenteel zijn er al tv’s op de markt met HDR-ondersteuning en zijn de eerste monitoren aangekondigd, waaronder de ASUS ROG PG27UQ, de LG 32UD99 en de Acer Predator XB272-HDR.

Dolby Vision is ook HDR, maar biedt een platform aan met strenge eisen. HDR10, de naam voor de open standard ondersteuning, is door iedereen te gebruiken. Hierdoor is er minder controle op de kwaliteit van de content. Er zijn momenteel nog geen tv’s of monitoren op de markt met Dolby Vision, al zijn deze wel in de maak.

Mass Effect: Andromeda zal 21 maart verschijnen voor de Xbox One, Playstation 4 en PC.

 

Tagged
Boyd Willemsen
Typische IT'er die gek is van games en tech en al wat jaartjes schrijft voor Gamingnation.
http://Gamingnation.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.