Ghost Recon: Breakpoint

Hands-on: Ghost Recon Breakpoint

Ghost Recon Wildlands wist erg goed te scoren als tactische co-op shooter en dit jaar komt Ubisoft met een opvolger, genaamd Ghost Recon Breakpoint. Uiteraard stond deze tijdens de Gamescom speelbaar in de Ubisoft booth.

Ghost Recon Breakpoint speelt zich af op het fictieve eiland Auroa. Dit eiland ligt in het zuiden van de Pacific en is eigendom van Jace Skell, een miljardair met een groot techbedrijf genaamd Skell Tech. Als je Wildlands gespeeld hebt, ben je al in aanraking gekomen met een van de vele gadgets van het bedrijf. Echter hebben een groep bad guys, onder leiding van ex-soldaat Cole D. Walker (waarmee je in het vorige deel ook heb samengewerkt) het eiland weet te bestormen en zelfs over te nemen.

Jij gaat met een groep Ghost soldaten naar het eiland en duikt dus achter de vijandelijke grens om de Wolves een halt toe te roepen. Echter betekent dat wel dat je in de minderheid bent en je ook geen back-up krijgt.

Ghost Recon: Breakpoint

Een van de vele missies

Daarom zul je, samen met het team, het eiland beetje bij beetje moeten overnemen. Dat klinkt inderdaad niet echt gemakkelijk met de wetenschap dat je het tegen een klein leger op moet nemen. In de missie die wij te spelen kregen, moesten we op zoek gaan naar een onderzoeker in een speciaal bedrijf.

Voor je het gebied van het gebouw in gaat, is het verstandigst om samen met je team de boel te verkennen. Leuk detail: de dame die ons meer informatie over de game gaf, moedigde ook echt aan om te blijven communiceren. Samen kun je namelijk een plan bedenken om naar binnen te gaan en met gadgets als een drone kun je bekijken waar de vijanden staan en vanaf welk kant je dus het beste kunt beginnen.

Zoals ik al zei, is communicatie wederom belangrijk. Helaas zaten er in mijn drie Duitsers, die helaas niet zo goed Engels konden, waardoor het communiceren moeilijker werd. Dat resulteerde ook in eerste instantie in het feit dat een van de spelers neergeschoten werd omdat hij al gunblazing door het gebied ging en deze strijd al snel moest staken. De rest van het team was nog niet dichtbij en dat betekende voor hem dat de hulp te laat kwam.

Ghost Recon Breakpoint

In principe is er vrij weinig veranderd aan de gameplay als ik het puur op deze demo bekijk. Er zullen in de game wel wat meer mogelijkheden zijn om je goed schuil te houden, maar dat heb ik van eerdere trailers gezien. Ook kun je teamgenoten eerst naar een veiligere plek dragen, nadat ze neergeschoten zijn, om ze daar te reviven zonder zelf te veel risico’s te moeten nemen.

Wellicht dat het verhaal van de game wel erg goed is en de gameplay gewoon goed te doen is, waardoor de game wellicht gewoon leuk is om te spelen. Ik vind het persoonlijk erg vet dat John Bernthal de bad guy is en is dat voor mij al een reden om de game een kans te geven.

Helaas kwam ik in de demo wel een gamebreaking bug tegen, waardoor ik moest wachten tot de game opnieuw opgestart werd en ik niet zo heel veel meer heb kunnen doen. Daardoor heb ik ook net te weinig gezien wat de game te bieden heeft, maar geeft dit ook wel weer een waarschuwing. Immers ligt de game over anderhalve maand in de winkels en zou dit eigenlijk niet meer mogen. Wellicht heeft Ubisoft tegen die tijd al een oplossing bedacht, maar daar gaan we toch wel een beetje vanuit!

Tagged
Joey Hasselbach
Hoofdredacteur en de ervaren rot in de redactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.