Halo; The Master Chief Collection

Halo: The Master Chief Collection al meer dan een miljoen keer verkocht op Steam

Nieuws

Halo: The Master Chief Collection scoort erg goed op Steam. De game is meer dan één miljoen keer digitaal verkocht.

Dit nieuws dook als eerste op bij ResetEra, toen een van de leden van de website een link deelde van de statistieken van de game op Steam Database, beter bekend als SteamDB. Volgens die site zijn er tussen de één en de twee miljoen bezitters van de ‘Collection’ op dit moment. Een ander noemenswaardig feitje uit die statistieken is dat er 161,000 spelers de game speelde tijdens de piek.

Dit zijn zacht gezegd zeer indrukwekkende cijfers gezien dat de collectie pas sinds 3 december uit is. Op dit moment is er nog maar één spel van de reeks te spelen namelijk: Halo: Reach. Het vroege succes is waarschijnlijk te danken aan de aanhoudende populariteit van de Halo franchise en daarnaast dat voor het eerst de hele reeks te koop is op Steam.

De Halo franchise draait om de oorlog van de mensheid tegen een buitenaards collectief genaamd de Covenant. De protagonist van de serie is een super soldaat genaamd Master Chief. Halo Reach is daarentegen een prequel van de serie, waarin een hele groep super soldaten de hoofdrol spelen. Zij vechten op een buitenaardse planeet tegen de Covenant. Dit speelt zich af vóór de gebeurtenissen van de hoofdverhaallijn.

De volledige collectie is te verkrijgen op Steam voor € 39,99. Behalve Reach zal de collectie ook Halo: Combat Evolved Anniversary, Halo 2: Anniversary, Halo 3, Halo 3: ODST en Halo 4 bevatten. Deze worden in de komende maanden uitgebracht op latere tijdstippen. Halo Reach kun je nu ook los kopen voor € 9,99.

Hoor jij bij deze ruim één miljoen bezitters of ben je van plan de game nog te kopen voor kerst? Laat het ons weten in een reactie!

 

Tagged

1 thought on “Halo: The Master Chief Collection al meer dan een miljoen keer verkocht op Steam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.