President nintendo, kimishima, nintendo

Halfjaarcijfers Nintendo zijn veelbelovend

Nieuws

In de laatste financiële gegevens van Nintendo zien we een aantal mooie verkoopcijfers.

President nintendo, kimishima, nintendo

De Switch is een succes, mobiele games vergen aandacht

Het lijkt erop dat de nieuwe president van Nintendo, Tatsumi Kimishime, een waardige opvolger is van zijn voorganger Satoru Iwata. In een briefing besprak hij de behaalde resultaten over afgelopen halfjaar en die liegen er niet om. De Nintendo Switch is 7 miljoen keer verscheept en verslaat daarmee nu al het eerste releasejaar van de WiiU. Bovendien loopt het eerste jaar van de Switch tot maart, dus kan het aantal alleen nog maar verder oplopen.

Super Mario Odyssey kon net nog worden meegenomen in de resultaten, waaruit blijkt dat de game al 2 miljoen keer is verkocht in drie dagen tijd. Het is daarmee de snelstverkopende Switch game tot nu toe.

Wat betreft mobiele games heeft Nintendo veel geëxperimenteerd met verschillende betaalmethoden. Uit de resultaten blijkt dat Super Mario Run ondanks de recente update van September nog niet voldoet aan de gewenste doelstellingen. De game maakt geen gebruik van microtransacties, maar heeft daarentegen wel een hoge aanschafprijs. Fire Emblem Heroes is gratis te downloaden, maar bevat wel microtransacties. Uit de resultaten blijkt dat deze game ook beter wist te verkopen. De nieuwe mobiele game, Animal Crossing Pocket Camp zal daarom ook microtransacties bevatten. Nintendo blijft zoeken naar een waardige manier om hun IP’s uit te brengen op mobiele apparaten.

Mocht je alle andere resultaten willen bekijken, dan kan dat hier.

Tagged
Robert Buckert
Gamer en muzikant sinds de N64. Nintendo consoles zijn mijn favoriet, maar ik heb ook een PS4 voor RPG exclusives zoals Uncharted, TLOU enzovoorts. Voor alles wat met Nintendo te maken heeft, ben je bij mij dus aan het juiste adres!
https://www.robertbuckert.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.