Gerucht

Mogelijk meer specificaties Xbox Scarlett consoles gelekt

Project Scarlett, Xbox Scarlett, Diskloze, Lockheart, Anaconda

Er zijn mogelijk specs van de Xbox Scarlett consoles gelekt. Inderdaad, consoles als in meervoud.

Er wordt al ruim een jaar gespeculeerd over de mogelijkheid dat Microsoft niet met één, maar twee nieuwe consoles de volgende generatie wil aftrappen. De een is de krachtpatser die de codenaam Anaconda heeft en de ander het instapmodel dat Lockheart wordt genoemd.

Windows Central claimt informatie over de specs van beide consoles te hebben. De site heeft in het verleden ook al details van de Xbox One S All-Digital edition gelekt. Toch waarschuwen we jullie voor mogelijke onjuiste informatie, aangezien het nog niet bevestigd is.

De site claimt namelijk verschillende bronnen te hebben gesproken over de Xbox Scarlett Lockheart en Anaconda. Laatstgenoemde wordt de krachtpatser met maar liefst 12 Teraflops. Dat is twee keer zo veel als de Xbox One X en net iets meer dan de Nvidia RTX 2080 Super (11,2 teraflops). Echter is dit wel een dure videokaart die je voor 800 euro kunt aanschaffen!

Het instapmodel zal overigens aanzienlijk minder Teraflops beschikbaar stellen, namelijk ‘slechts’ vier. Dat is minder dan de Xbox One X en PlayStation 4 Pro. Ondanks dat dit niet positief klinkt, maakt deze console wel gebruik van een krachtige CPU die op 8 cores van 3,5GHz draaien. Windows Central claimt dat Teraflops niet het belangrijkste is en dat Anaconda wel vier tot vijf keer zo krachtiger is dan de Xbox One X.

Beide consoles zullen overigens van supersnelle SSD’s worden voorzien, wat ervoor moet zorgen dat de laadtijden aanzienlijk korter worden. De Anaconda heeft maar liefst 16GB aan Ram geheugen, waarvan 3GB voor het OS wordt gereserveerd. De twee Xbox Scarlett consoles zullen in het najaar van 2020 in de winkels liggen.

GamesGames

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.