Gerucht

Ver gezocht: Maakt EA de Frostbite engine mogelijk voor de Switch?

FIFA 19 Frostbite

Een inmiddels verwijderde cv van een van de medewerkers van EA lijkt te suggereren dat de Frostbite engine naar de Switch komt. Al is het misschien wel een kwestie van hoe je het wilt lezen.

In de CV die op LinkedIn gevonden werd, laat de medewerker weten zich bezig te houden met SDK’s voor de pc, PlayStation 4 en Xbox One. Deze software development kit zou ook in de maak zijn voor de Nintendo Switch. Daaronder staat vervolgens vermeld voor welke games de SDK gebruikt wordt en daar staat Battlefield V en Anthem gemeld.

Het is misschien mogelijk dat het geheel uit context gehaald wordt, maar als je het zo achter elkaar leest, lijkt het nog of er wellicht hoop is voor de Nintendo Switch-gebruikers. Dit zou kunnen betekenen dat de volgende FIFA, FIFA 20, dezelfde engine ondersteuning heeft en dus ook geen content geschrapt hoeft te worden. Naast FIFA wordt de engine ook voor alle andere EA-games gemaakt en is het misschien in de toekomst mogelijk dat er meerdere games van de uitgever naar Nintendo’s hybride console komen. Gezien het succes van de console lijkt het ons niet onmogelijk. Al is het waarschijnlijk een ‘lichtere’ versie dan die voor de pc, PlayStation 4 en Xbox One.

Uiteraard heeft EA tot op heden niet gereageerd op dit gespeculeer. Toch zijn wij benieuwd wat jullie ervan vinden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.