Gerucht

Twitter-gebruiker plaatst ‘vertrouwelijk documenten’ over PlayStation 5

PlayStation

Twitter-gebruiker KillZoneRocks heeft, volgens eigen zeggen, vertrouwelijke documenten over de PlayStation 5 op het sociale media gezet. Het hele account is inmiddels verwijderd, maar waarom blijft de vraag.

PlayStation 5
Fan art van de PlayStation 5

In de documenten staat beschreven wat de specificaties van de nieuwe console worden. Hier is wel het punt waar hij zijn geloofwaardigheid verliest. De console zou namelijk gebruik maken van AMd’s Zen CPU met 8 kernen. Dit wordt hoogstwaarschijnlijk de custom Ryzen, waar eerder al over gespeculeerd werd.

Daarentegen zou de PlayStation 5 een GPU hebben gebaseerd op AMD’s Navi-engine, goed voor 14.20 TFLOPS. In vergelijking met de 1080ti (11,3 Teraflops) van Nvidia is dit een behoorlijke vooruitgang. Om nog maar te zwijgen over het prijskaartje. Daarnaast zou de console een 32 Gb GDDR6 RAM-geheugen en 1 Tb SSD bevatten. Reken maar uit wat dit niet gaan kosten.

Daarentegen zien de documenten er wel erg realistisch uit. Ze hebben de typerende PlayStation kleur blauw. Daarnaast wordt de console omschreven als Project Epsilon. Dit staat in het Grieks voor de vijfde letter in het alfabet. Dit gebruikte Sony ook al bij de PlayStation Vita.. Hoe dan ook neem het vooralsnog met een flinke korrel zout. Bovendien zul je nog wel even geduld moeten hebben voor de nieuwe PlayStation zal verschijnen.

Documenten PlayStation 5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.