Gerucht

“PS5 en Xbox Scarlett hebben beide camera’s en focussen op streamen”

PS5 Xbox Scarlett camera streamen

Volgens iemand die in het bezit is van de devkits van de PS5 en Xbox Scarlett bevatten beide consoles een camera en wordt mede daardoor de focus op streamen gelegd.

De anonieme tip kwam van een lezer van Gizmodo die het bedrijf aangepaste plaatjes en informatie over de consoles gaf. LetsGoDigital maakte een 3D-render van die plaatjes, die je boven dit artikel ziet.

De anonieme ontwikkelaar werkt blijkbaar bij een ontwikkelaar die games voor de PlayStation 5 als Xbox Scarlett maakt. De eerste onthulling van de man is die van de PS5 onthuld en heeft het de codenaam Prospero. De informatie die werd gegeven, is gebaseerd op de huidige development kits, die afgelopen zomer werden geleverd.

Zowel Sony als Microsoft zetten bij de volgende generatie consoles volop in op streamen. Beide consoles zouden een camera bevatten en opties bieden om games te kunnen streamen. De camera van de nieuwe Xbox zou bovendien 4K mogelijkheden bevatten en slechts 2 frames reactietijd.

De camera van Scarlett zou zo goed zijn dat tijdens een demonstratie van Microsoft werd laten zien dat de ruimte dezelfde kleuren zouden krijgen als in-game, dankzij een snapchat-achtige filter. De PS5 zou daarentegen een wat verouderde camera gebruiken.

Ook werd er wat informatie over Ray tracing gedeeld, maar daarover liet de site zich niet veel over uit. Het enige wat vermeld wordt, is dat de PS5 en Xbox Scarlett dit op hun eigen manier zullen benaderen. Dit is opmerkelijk, aangezien beide bedrijven hardware gebruiken van AMD.

Ondanks alles willen we toch even melden dat niet alle tech die in dev-kits zitten ook daadwerkelijk in het eindproduct verwerkt worden. Dus neem al het bovenstaande voorlopig met een flinke korrel zout. We zullen het uiteraard allemaal voor jullie in de gaten houden.

GamesGames

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.