Gerucht

Productie Dragon Age 4 herstart na terugkeer Hudson?

Dragon Age 4, volgende Dragon Age

Volgens een bericht van Kotaku is de productie van Dragon Age 4 opnieuw gestart nadat Casey Hudson terugkeerde bij BioWare.

De explosieve reportage heeft sappige details over de ontwikkeling bij de ontwikkelaar achter onder andere Anthem, Mass Effect en Dragon Age. Zo zou eerstgenoemde ‘slechts 18 maanden in productie zijn geweest en de E3 demo van 2017 nep. Vele kregen toen ook argwaan voor Dragon Age 4.

BioWare teasede tijdens de Game Awards dat er een nieuwe Dragon Age zou komen, maar deze kreeg geen werktitel. Dit zou voornamelijk komen doordat de game nog met een klein team in pre-productie is.

Echter komt dit, volgens het bericht, doordat het team alle hens aan dek aan Anthem ging werken om er nog een succes van kunnen te maken (wat achteraf niet echt gelukt is).

Mede daardoor zouden er intern wijzigingen doorgevoerd zijn, zoals de vervanging van Aaryn Flynn voor de teruggekeerde Casey Hudson. Op dat moment besloot BioWare om project Joblin (destijds codenaam van de nieuwe Dragon Age) te annuleren. De ontwikkelaars van de studio waren eigenlijk erg blij dat Mike Laidlaw aanwezig was om zijn visie door te voeren, echter vertrok hij nadat het project geannuleerd werd.

Bioware startte de ontwikkeling opnieuw op onder de codenaam Morrison. Met een klein team was men bezig met de game die tijdens de Game Awards geteased werd. Volgens Executive Producer Mark Darrah hoeven we ons geen zorgen te maken, aangezien hij een ‘droomteam’ voor deze game onder zijn hoede heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.