Gerucht

Patenten van Sony geven hints naar specs PlayStation VR 2

PlayStation VR

Dat de PlayStation 5 ondersteuning biedt voor de huidige versie van de PlayStation VR wil nog niet zeggen dat Sony niet bezig is met een opvolger. Patenten van het bedrijf lijken de specs voor de verbeterde versie vrij te geven.

Het nadeel van patenten is dat het eigenlijk nooit concreet betekent dat het ook daadwerkelijk gaat gebeuren. Soms worden deze alleen vastgelegd om te voorkomen dat andere partijen met de ideeën aan de haal gaan. Toch ziet het er in dit geval wel erg interessant uit.

In de patenten staat namelijk vermeld dat PlayStation VR 2.0 geheel draadloos wordt en middels een batterij wordt gebruikt. Deze zou de headset voor 5 uur aan stroomtoevoer moeten voorzien.

Opvallend detail van de headset is de prijs, die volgens lekken op 250 dollar staat. Dat is net zo duur als de huidige versie is (na ruim 3 jaar in de verkoop). Het klinkt te mooi om waar te zijn en helemaal als je de specs erbij pakt.
De VR-headset zou namelijk per oog 2560×1440 aan resolutie ondersteunen met een refresh rate van 120 hertz, een veldblik van 220 graden hebben en zelfs oogbewegingen kunnen registreren. Dit laatste wordt dus wel bevestigd middels de patent in de link hierboven.

Het is natuurlijk afwachten voor we hier informatie over gaan krijgen. Sony zal eerst de PlayStation 5 nog officieel moeten aankondigen en uitbrengen. Zeer waarschijnlijk gebeurt dat allemaal volgend jaar. Wellicht dat we pas in 2021 de nieuwe versie van de VR-bril gaan zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.