Gerucht

Gerucht: Volgende Xbox ‘Lockhart’ en ‘Anaconda’ worden tijdens de E3 onthuld; verschijnen in 2020

Xbox Microsoft

Microsoft lijkt goed gebruik te maken van Sony’s afwezigheid tijdens de E3. De platformhouder gaat namelijk hun volgende generatie Xbox console onthullen tijdens het event in Los Angeles.

Volgens het gerucht zal Microsoft met twee versies komen van de volgende generatie Xbox-console en de specs van ervan waren vorig jaar al gelekt. De goedkopere variant heeft de codenaam Lockhart en is het ‘instapmodel’ die geen discdrive bevat en wat minder qua grafische specs is. Anaconda is de console voor de echte grafische junkies en zal dus ook een discdrive bevatten.

De mogelijke specs van de consoles zien er als volgt uit:

Xbox Lockhart specs

CPU: Custom 8 Cores – 16 zen threads 2
GPU: Custom NAVI 4+ Teraflops
RAM: 12GB of GDDR6 memory
Storage: 1TB NVMe 1 + GB / s SSD hard drive
Xbox Anaconda specs

CPU: Custom 8 Cores – 16 zen threads 2
GPU: Custom NAVI 12+ Teraflops
RAM: 16GB of GDDR6 memory
Storage: 1TB NVMe 1 + GB / s SSD hard drive

Lockheart is een console die ‘native 1080p’ zal draaien, maar Anaconda is een console die ‘native 4K’ als standaard hanteert. Laatstgenoemde zal dan ook zo’n 500 euro moeten kosten, net als de Xbox One bij release. Halo Infinite is mogelijk een launchtitel voor de console, maar zal evensgoed ook naar de Xbox One komen.

De volgende generatie van Microsoft’s consoles wordt aan het einde van 2020 verwacht en we zijn benieuwd hoe Sony hierop gaat reageren. Doordat ze niet aanwezig zijn tijdens de E3 zijn we toch benieuwd of zij hun nieuwe console niet gewoon eerder aan zullen kondigen.

GamesGames

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.