Gerucht

Gerucht: Third party ontwikkelaars hebben al devkits van PlayStation 5

PlayStation 5

Volgens “industrie insider” Marcus Sellars heeft Sony eerder dit jaar al development kits van de PlayStation 5 opgestuurd naar diverse uitgevers. Let op: neem dit bericht vooralsnog met een flinke korrel zout.

PlayStation 5
Fan art van de PlayStation 5

Devkits PlayStation 5 al bij grote ontwikkelaars

Marcus Sellars claimde overigens eerder deze week dat er een Nintendo Direct op 8 maart gehouden zou worden, wat vandaag ook gaat gebeuren. Daarnaast liet hij dus ook weten dat er inmiddels al devkits van de nieuwste console van Sony naar third party ontwikkelaars zijn gestuurd. Hij gaf overigens geen bewijsmateriaal of enige vorm van bronvermelding, dus wees gewaarschuwd.

Daarentegen wist de ‘insider’ al een aantal keer eerder dingen te lekken die bleken te kloppen. Zo lekte hij recentelijk informatie uit over de nieuwe Call of Duty en over de ontwikkelaar van Metroid Prime 4.

Daarentegen wil dit niet zeggen dat het ‘nieuws’ over de devkits van de PlayStation 5 accuraat zijn, aangezien hij dit ook zo maar in de wereld zou kunnen helpen. Echter zijn er wel recentelijk patenten door Sony vastgelegd voor een backwards compatibility functie. Deze lijken voor de PS5 bedoeld te zijn. Wat dat betreft zou het mogelijk zijn dat Sony al bezig is met het verspreiden van de devkits.

PS5 backwards compatibility

Het feit dat de ontwikkelaars al hun handen vies kunnen maken aan de nieuwe console wil nog niet betekenen dat deze ook snel verschijnt. Het kan soms jaren duren voordat ontwikkelaars een game hebben ontwikkeld en dit geval, gewend zijn aan het maken ervan op een nieuw platform. Met de games die er nog allemaal voor de boeg staan, lijkt het ons sterk dat Sony dit jaar nog met een onthulling komt, maar volgend jaar zou natuurlijk kunnen. Wanneer denken jullie dat de volgende generatie consoles verschijnt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.