Gerucht

Gerucht: Red Dead Redemption 2 info gelekt; krijgt mogelijk een Battle Royale modus

Red Dead Redemption 2

Rockstar is vooralsnog stil geweest rondom de singleplayer en multiplayer van Red Dead Redemption 2. Nu lijkt een lek binnen het bedrijf daar verandering in te brengen.

Red Dead Redemption 2

First person modus, Battle Royale en meer in Red Dead Redemption 2

De documenten die TrustedReviews in augustus vorig jaar opgestuurd kreeg geven wat sappige details over de nieuwe Western van Rockstar. Zo blijkt dat Arthur Morgan de protagonist is in de game en Dutch van der Linde, de leider van de gang van Dutch, ook een belangrijke rol heeft.

De singleplayer biedt een open wereld die geheel vrij te verkennen valt en bevat de gebieden Armadillo en Ridgewood. De steden en dorpen zullen vol NPC’s zijn en ook kun je voor een prikkie voorwerpen op de markt kopen. Je zult overigens gebruik kunnen maken van de trein om van stad naar stad te reizen. In deze treinen zul je ook andere NPC’s treffen.

Andere voertuigen die je tegenkomt zijn door paard getrokken wagens, steekwagens en mijn voertuigen. Elk voertuig kent verschillende varianten. Zo is de een sneller en de andere beter voor je bescherming.

Naast het volgen van het verhaal zijn er nog een hoop andere activiteiten, zoals vissen, paardraces en pokeren. Bovendien is er ook een craftsysteem waar spelers van planten en kruiden potions en dergelijke kunnen maken.

Naast de terugkeer van de Eagle Eye komt ook de first person modus uit GTA V naar Red Dead Redemption 2. Deze is in zowel de singleplayer als multiplayer te gebruiken.

Het meest interessante over de singleplayer is dat de keuzes en handelingen die je maakt invloed zullen hebben op het verloop van het verhaal. Dit heeft onder andere impact op de dialogen, maar ook de missies die je voorgeschoteld krijgt.

Red Dead Redemption 2 Online

De grootste klapper van deze lek is toch wel de komst van een Battle Royale modus. Daarnaast komen er nog twee modi bij de lancering, genaamd ‘Revive and Survive’ en ‘Money Grab’. Eerst genoemde is een Team Deathmatch modus waarin teamgenoten elkaar weer op de been kunnen helpen. Echter zullen ze snel moeten handelen. De andere modus laat spelers op jacht gaan naar geldzakken om die vervolgens veilig te stellen in hun basis.

Het online gedeelte moet overigens een stuk levendiger worden dan die van GTA V. Zo zullen NPC’s hun winkels ‘s ochtends opbouwen en ‘s avonds weer opruimen. En zo moeten er tal van voorbeelden te zien zijn.

Uiteraard zul je ook in deze multiplayer een eigen appartement kunnen kopen, alleen dan in de vorm van een tent. Deze kunnen overigens worden geüpgraded en aangepast.

Tot slot zal je, net als in GTA Online, via NPC’s en lokale winkels opdrachten moeten voltooien om geld en XP te kunnen verdienen. Wat vinden jullie van dit gerucht? Kan een Battle Royale modus eigenlijk wel in een game als Red Dead Redemption? De game komt op 26 oktober uit voor de pc, PlayStation 4 en Xbox One.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.