Gerucht 2

Gerucht: Nintendo Switch krijgt mogelijk VR?!

Nintendo Switch VR

Nintendo zou volgens geruchten bezig zijn om de VR-wereld in te treden. Dit zou men onder hun Labo productlijn willen doorvoeren.

Dit melden bronnen van Nintendo World Report, die claimen dat Nintendo een VR-gerelateerd product mogelijk dit jaar gaat aankondigen.

Volgens het bericht krijgt een kleinschalig groepje first party games ondersteuning voor VR ‘in de nabije toekomst’. Dit zou mogelijk als nieuwe kit van Nintendo’s Labo op de markt gebracht worden.

Het is overigens niet iets heel onverwachts van Nintendo. President Tatsumi Kimishima liet in 2017 al doorschemeren dat de Switch mogelijk VR-ondersteuning zou krijgen. Echter stelde ze wel als voorwaarde dat het gebruikers het uren achter elkaar kunnen gebruiken zonder op de bekende VR-problemen (misselijkheid, duizeligheid) te stuitten.

Ook Regie Fills-Aime liet in het verleden al weten dat er met VR geëxperimenteerd werd. Alleen zou dit wel leuk moeten zijn, voordat het doorgevoerd wordt.

Vooralsnog houden we de zoutpot maar bij de hand, maar mocht het bedrijf VR-ondersteuning aankondigen, lijkt het ons het meest logische als dat tijdens de E3 gebeurd.

GamesGames

2 Comments

 • Avatar
  Reply
  A.D.
  18, 02, 2019 9:43 am

  De resolutie van de switch is 720p… dat betekend een totaal aantal pixels van
  1,280 x 720. Dit zou dan uitkomen op max 640 x 360 per oog.
  Als je dit vergelijk met de oculus rift die zit op 1080 x 1200 per oog is de resolutie van de switch natuurlijk waardeloos.

  Dit zou ik een hele rare move vinden..

  • Joey Hasselbach
   Reply
   Joey Hasselbach
   18, 02, 2019 7:59 pm

   ja het klinkt hardware technisch bijna onmogelijk. De PSVR heeft al best moeite om games soepel te laten lopen (op een reguliere PS4), laat staan de Switch.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.