Gerucht

Gerucht: Metroid Prime 4 kende experimenteel ontwikkelingsproces; trilogie klaar voor Switch

Metroid Prime 4

Er duiken langzaamaan berichten over het ontwikkelproces van Metroid Prime 4. Ook duiken er geruchten op waarin de trilogie van de serie wordt vernoemd.

Deze week werden fans van de serie opgeschrikt door het nieuws dat de ontwikkeling van Metroid Prime 4 opnieuw begonnen was. Bovendien werd Retro Studios, dat de serie voorheen ontwikkelde, aangesteld als nieuwe ontwikkelaar van de game.

Volgens Game Informer’s Imran Khan waren er voornamelijk problemen achter de schermen, omdat de game op verschillende plekken en verschillende landen werd ontwikkeld. Ondanks dat er positieve geluiden werden geuit, bleek het intern helemaal niet goed te gaan met de ontwikkeling van Metroid Prime 4.

Doordat de game ‘los’ werd ontwikkeld, zorgde dit eigenlijk alleen maar voor meer chaos, waardoor Nintendo besloot om alles onder één dak te gaan verhuizen. Alhoewel Retro Studios de eerste drie games bouwde, zijn inmiddels een groot deel van deze teams naar andere studios verhuisd (waaronder Armature Studios).

Bovendien claimt Khan dat de ontwikkeling van een Switch-port van Metroid Prime Trilogy allang klaar is. Deze zou tijdens de Game Awards onthuld moeten worden, maar dit werd op het laatste moment geschrapt. De redacteur speculeert dat de game met een jaar wordt uitgesteld, maar meldt op Resetera ook dat er meer Metroid games in ontwikkeling zijn dan de Metroid Prime-games.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.