Gerucht

Gerucht: GTA VI speelt zich af in Rio de Janeiro en Vice City

GTA VI, GTA 6

Waarschuwing: Neem voor het lezen van dit bericht alvast de zoutpot in de hand. Er wordt namelijk gesuggereerd dat GTA VI zich afspeelt in Rio de Janeiro en Vice City.


Het gerucht komt namelijk van een Reddit-gebruiker, die claimt de informatie van vrienden te hebben gehad. Twee daarvan zouden voor websites als PC Gamer en Kotaku hebben gewerkt en de laatste zou bij Rockstar werken en het nieuws niet hebben ontkend.

In het gerucht wordt wederom over de locaties van de game gespeculeerd. Dit keer zou het niet Vice City en Liberty City zijn, maar eerstgenoemde met Rio de Janeiro. De game zou overigens niet meer voor de huidige generatie consoles verschijnen, maar voor de volgende generatie. Het project zou al sinds 2012 in ontwikkeling zijn, maar in 2015 echt op gang zijn gekomen. Na de voltooiing van Red Ded Redemption 2 zouden alle studio’s van de ontwikkelaar meehelpen.

Naast de eerdergenoemde locaties zal ook Liberty City kort voorkomen in de game, maar geen open wereld hebben. Waarschijnlijk zullen spelers de stad van korte duur bezoeken, net als in GTA V. Ook wordt Cuba in de geruchten genoemd, maar daarover is men niet zeker.

GTA VI zou overigen maar een mannelijke hoofdrolspeler kennen, die zich omhoog moet werken als drugsdealer. Drugs dealen zou dan ook een van de bezigheden in de game zijn, die geïnspireerd is op Narcos. Spelers zullen tussen Vice City en Rio reizen om cocaïne te kunnen vervoeren en het geheel speelt zich af in de jaren ’70/ ’80.

Het passeren van tijd gaat ook een belangrijke rol vervullen in de game. Zo zullen door de jaren heen niet alleen gebouwen veranderen, maar ook voertuigen. Deze vertolken overigens een soortgelijke functie als het zadel in de open wereld Western van Rockstar. Zo worden er ook wapens meer vervoerd, maar zal het geheel niet zo realistisch worden als Red Dead Redemption 2.

Kortom is er een hoop, tot nu toe nutteloze, informatie vrijgegeven die niet geverifieerd kan worden. Zoals gezegd waarschuwen we jullie om het met een korrel zout te nemen. Al wordt Vice City al vaker genoemd als mogelijke plaats voor GTA VI.

GamesGames

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.