Game of the Year

Game of the Year volgens Robert

Game of the Year Special

Als Nintendo gamer, was 2017 natuurlijk een topjaar met vooraanstaand de release van de Nintendo Switch. Mijn top 5 zal daarom ook voornamelijk bestaan uit games die uitgebracht zijn, of die ik gespeeld heb, op deze console.

Top 5 van 2017 – Robert Buckert

-1- Super Mario Odyssey
-2- The Legend of Zelda: Breath of the Wild
-3- Mario + Rabbids: Kingdom Battle
-4- Pankapu
-5- Yooka-Laylee

De nummers 5 t/m 2

Yooka-Laylee kon nog net worden meegenomen in deze lijst. Hoewel de game al een tijdje uit was op andere consoles heb ik lang moeten wachten op mijn Switch versie. Als backer op kickstarter had ik de keus om voor een andere console te kiezen, maar deze game moest in mijn ogen gewoon worden gespeeld op de Nintendo WiiU (later Nintendo Switch). In onze review kreeg de game helaas niet al te best commentaar. Gelukkig zijn er sindsdien een aantal updates geweest die wat kritieke problemen hebben verholpen. Yooka-Laylee is een toffe game die op nostalgie gebied van mij een 10 krijgt. Het is alleen wel waar dat de sterke gameplay van de eerste levels niet worden volgehouden in de hele game. Daarom staat Yooka-Laylee op nummer 5

Yooka-Laylee

Wellicht een onverwachte game in deze lijst, maar Pankapu heeft mijn hart weten te stelen. Op nummer 4 staat deze bijzondere game die te weinig waardering krijgt in mijn ogen. De prachtige artstyle, de toffe Rayman-achtige levels en de fijne gameplay hebben ervoor gezorgd dat ik mijn Playstation 4 weer eens kon afstoffen. Een uitgebreide blik op de game kun je hier lezen.

pankapu, indie

De eerste trailer van Mario + Rabbids: Kingdom Battle bracht zo’n grote glimlach op mijn gezicht dat ik besloot om de game aan te schaffen. Met dezelfde componisten als Yooka-Laylee kon de nostalgie factor niet uitblijven. Wat een heerlijke soundtracks! Ze passen ook allemaal geweldig in deze vrolijke en doldwaze Rabbids game. Eerlijk gezegd had ik mijn twijfels bij de gameplay, aangezien ik geen grote fan ben van volledige turn based games. Ubisoft heeft gelukkig genoeg variatie en een toffe verhaallijn aangebracht, zodat deze verdient op nummer 3 staat.

Eigenlijk moet mijn nummer 2 een gedeelde plaats krijgen met mijn nummer 1. The Legend of Zelda: Breath of the Wild is door alles en iedereen bekroond tot game of the year. Het is ook een fantastische game die mij weken, misschien wel maanden, heeft beziggehouden. De immens grote wereld die staat te wachten om ontdekt te worden is hét succes van de game. In mijn geval is dat ook een valkuil geweest. Hoe graag ik het ook leuk wilde vinden, voor mij was zo’n grote wereld niet altijd even tof. Natuurlijk, ik had ervoor kunnen kiezen om de verhaallijn te volgen en binnen 10/20 uur naar de eindbaas te gaan. Dit heb ik uiteindelijk niet gedaan en mezelf verplicht om rustig alles te gaan verkennen. Omdat ik jaren op de nieuwe Zelda had gewacht, vond ik het nodig om het zoveel mogelijk uit te pluizen. Verder miste ik de uitgesproken soundtracks wel een beetje in deze laatste Zelda. Vooral als je het vergelijkt met een Wind Waker of een Skyward Sword. Ik zeg hiermee niet dat de muziek uit Breath of the Wild slecht is, integendeel. Ik vind het persoonlijk alleen wel jammer dat de muziek niet grootser aanwezig is. Zo kom ik met wat muggenziften op argumenten die Breath of the Wild net iets minder goed maakt dan Super Mario Odyssey. Een heel heel klein beetje minder goed..

Wat maakt Super Mario Odyssey mijn Game of the Year

Super Mario Odyssey

Toegegeven; een nummer 1 aanwijzen in dit geweldige jaar voor Nintendo was niet te doen. Kiezen tussen Breath of the Wild en Super Mario Odyssey kon ik daarom ook eigenlijk niet. Uiteindelijk heeft de nostalgie factor voor mij een doorslag gegeven. In mijn allereerste column was ik al alle 3D Mario games langsgegaan op mijn eigen manier. Nu de game ondertussen is uitgekomen kan ik zeggen dat Super Mario Odyssey het vervolg is waar ik al jaren op wacht. De game maakt op alle punten de verwachtingen waar. Het blikt en refereert zelfs stiekem terug naar eerdere Mario games, bijvoorbeeld heel subtiel met de soundtracks zoals je hieronder kunt beluisteren. Verwijzingen als deze (en prachtige gameplay en visuals) maken dit mijn game of the year van 2017!


Laat de discussie maar losbarsten, ik ben erg benieuwd naar jullie top 5 van 2017!

Tagged
Robert Buckert
Gamer en muzikant sinds de N64. Nintendo consoles zijn mijn favoriet, maar ik heb ook een PS4 voor RPG exclusives zoals Uncharted, TLOU enzovoorts. Voor alles wat met Nintendo te maken heeft, ben je bij mij dus aan het juiste adres!
https://www.robertbuckert.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.