De 10: Game of the Decade 2015

De 10 van GamingNation

Des te dichter bij nu, des te moeilijker de keuzes worden. Gelukkig hoeven wij niet te kiezen, dat is aan jou! Jij bepaalt de Game of the Decade simpelweg door te stemmen op de poll. Kom wekelijks terug om te stemmen op het jaar van de week, deze week is 2015 aan de beurt! Dit zijn de (volgens ons) beste games uit 2015.

The Witcher documentary

The Witcher 3: Wild Hunt

De Poolse ontwikkelaar CD Projekt Red was altijd al een grote speler in RPG-land, maar met de The Witcher 3 hebben ze ieder RPG liefhebbend hart gestolen. Geralt is sindsdien ook een personage die we niet meer weg kunnen denken uit de game-industrie. Zelfs de minigame is uiteindelijk los uitgebracht en doet het nog steeds goed!

Fallout 4

Fallout 4 is een game die, net als The Witcher, het heel erg goed doet bij een bepaald publiek. De spelers die RPG’s een speciaal plekje hebben gegeven, zijn dezelfde die met alle liefde de gebreken van de game wegwuiven. De wasteland game is er dan ook eentje om in te lijsten, misschien wel de beste uit de serie..

Metal Gear Solid V: The Phantom Pain

Ondanks alle ruzie binnen de studio met Hideo Kojima en Konami heeft de Japanse gamemaker toch een meesterwerk weten neer te zetten. Metal Gear Solid V is met afstand de beste stealthgame van de afgelopen 5 jaar. Het gebrek aan concurrentie is een mooie bijkomstigheid, maar met had de tekst waarschijnlijk hetzelfde geweest!

Rocket League

Rocket League

Een onbekende indiegame was een van de ‘gratis’ games bij PlayStation Plus. We probeerde het allemaal even uit, en waren verslaafd. Voetballen met een raket-gedreven auto die stunts kan doen in een arena waar je over de muren kan rijden! Het klinkt ook fantastisch! De game is een heus fenomeen geworden en hartstikke terecht! Voorganger Supersonic Acrobatic Rocket-Powered Battle-Cars was ook tof, maar ik gok zo dat niemand daarvan gehoord heeft.. Wel een toffe naam!

Bloodborne

Bloodborne

Pfoeh! Bloodborne is de game die voor mij gamen voor altijd heeft veranderd! De game was niet in mijn stijl (horror, moeilijk), maar door continue aandringen van een paar goede vrienden, heb ik me er toch maar eens aan gewaagd. De ervaring van door het verscheurde Yarnham lopen en wetende dat alle vijanden je met gemak kunnen doden blijft er eentje die compleet nieuw voor mij was. Ik ben ook nog steeds apetrots dat ik ‘m meerdere malen uit heb gespeeld!

Ori and the Blind Forest

Ori and the Blind Forest is de game geweest die mij serieus heeft doen overwegen om een Xbox One naast m’n PlayStation 4 te zetten. (Ik heb het uiteindelijk niet gedaan, maar toch) De game heeft een eigenwijze charme die we niet vaak zien. De upgrades zijn steeds iets compleet nieuws waardoor je niet gauw uitgekeken raakt.

Rise of the Tomb Raider

Rise of the Tomb Raider is het tweede deel van de reboot series en een erg toffe game. Het is er zo eentje die lijkt gemaakt te zijn voor de fans van Tomb Raider. Alle elementen die de games maken wat ze zijn komen hierin terug (behalve de iconische dubbele guns). Misschien ben ik gewoon een fan..

Batman: Arkham Knight

Superhelden games waren nooit echt goed, ja, we hadden Ultimate Spider-Man 2, maar dat is al zó lang geleden.. Toen kwamen daar ineens de Batman: Arkham-games met als finale Batman: Arkham Knight. De game is een ode aan alles van Batman en daarnaast ook nog eens een ongelooflijk toffe game!

Splatoon

Precies zoals je denkt dat Nintendo een shooter zou maken, dat is Splatoon, ook daadwerkelijk uit de stal van Nintendo. In plaats van kogels gebruik je verf, in plaats van guns kwasten en willekeurige wapens die gebaseerd zijn op alledaagse gebruiksvoorwerpen.

Rainbow Six Siege

Tom Clancy’s Rainbow Six Siege

Rond de launch was Rainbow Six Siege niet echt de populairste game. Nu, ruim vier jaar later gaat de game als een malle! Regelmatig komen er nieuwe updates, nieuwe operators en esports events met veel publiek. Rainbow Six is zo’n unieke game die alleen maar beter wordt met de tijd.

Sorry, er zijn geen polls op dit moment.
Roel van Eeden
Gamer, vader, schrijver, dienstindeler bij Arriva, liefhebbende echtgenoot, in willekeurige volgorde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.