De 10 van GamingNation

De 10: Game of the Decade 2014

Over dit jaar hebben we een hevige discussie gehad op de redactie. We hebben allemaal onze eigen favorieten, maar nu is de keuze aan jou! Jij bepaald de Game of the Decade simpelweg door te stemmen op de poll. Kom wekelijks terug om te stemmen op het jaar van de week, deze week is 2014 aan de beurt! Dit zijn de (volgens ons) beste games uit 2014.

Middle-Earth: Shadow of Mordor

Middle-Earth: Shadow of Mordor is een van de meest ondergewaardeerde games van onze tijd. De game heeft alle goede elementen van Assassin’s Creed en daar bovenop het nemesis-systeem. Dat houdt zoveel in dat als een random vijand in de wereld jou doodt, dan wordt die vijand gepromoveerd tot captain en die ga je later nog tegenkomen. En dat alles in de wereld van Lord of the Rings.

Far Cry 4

Far Cry 4

Ubisoft’s fun over-the-top shooter is misschien wel een van de meest sterke series die er zijn. Far Cry 4 is daarin een awesome game die heerlijk belachelijk is, waarin je iemand speelt die in een ongelukkige situatie terecht komt en daarin floreert. Guns, hordes vijanden en een sympathieke badaguy!

Destiny

Dé MMO RPG shooter heeft golven achtergelaten. Elke game daarna moest ook aan hetzelfde concept en vele hebben zich daaraan kapotgebeten. Zo niet Destiny, de game die miljoenen spelers dag in dag uit bezig heeft gehouden. Er is natuurlijk ook een hele grote groep spelers die er helemaal niets mee hadden. Degene die het wel tof vonden, konden het niet meer loslaten!

Mario Kart 8

Mario Kart 8 is tot dusver nog steeds een van de beste Mario Kart games. De Nintendo racer heeft al jaren een feilloze reputatie en die is er nog steeds in 8, die later is remastered voor de Switch al Mario Kart Infinite, die nog steeds de meestverkochte game van de console is.

Wolfenstein: The New Order

De reboot van Wolfenstein heeft vriend en vijand verrast. De game is de nieuwe interpretatie van de klassieker en heeft een perfecte basis gelegd voor alle nieuwe Wolfenstein games. The New Order is daarmee zeker een game die zijn plek op deze lijst heeft verdiend!

Titanfall

Een van de weinige Xbox exclusives tussen de nominaties is Titanfall. De game, gemaakt door Respawn Entertainment (Apex Legends, Titanfall 2, Star Wars Jedi: Fallen Order) is er eentje die goed veel indruk heeft gemaakt. Hetgeen wat het meest miste aan de game is een campaign, die wel in het tweede deel zit.

Hearthstone: Heroes of Warcraft

Er was een tijd dat Blizzard niets fout kon doen, en in die tijd hebben ze een hoop games uitgebracht die we nog steeds koesteren. Hearthstone is een van die games. Een kaartspel die tactieken van je verwacht die schakers verlegen maakt en ondertussen gratis is. De game heeft recent golven achtergelaten door negatief in het nieuws te komen met een esport event waar de winnaar een politiek statement had. Gelukkig hebben we de game nog, en die blijft onwijs goed!

Shovel Knight

Sommige indiegames zijn instant klassiekers, 2014 heeft er daar maar liefst twee van. Shovel Knight  wordt nog steeds als voorbeeld gebruikt om sterke indies aan te duiden. De game is een 2d sidescroller die het perfecte balans heeft gevonden tussen nostalgie en progressie. Nooit gespeeld? Hij is te koop voor een prikkie in nagenoeg alle stores..

South Park, Nintendo, Nintendo Switch, Ubisoft

South Park: The Stick of Truth

De meeste games die gebaseerd zijn op een serie of in dit geval een cartoon vallen tegen. South Park: The Stick of Truth is een hele fijne uitzondering daarop. De game voelt als een lange aflevering waarin de vertrouwde personages allerlei avonturen beleven. En South Park zorgt natuurlijk voor de nodige dosis grappen die op het randje leunen, en veel, heel veel scheetgrappen. Niet grappig, maar wel erg tof!

The Binding of Isaac: Rebirth

Over indiegames gesproken, The Binding of Isaac: Rebirth is zo’n game die een hele grote schare fans achter zich heeft. De Rogue like game heeft genoeg variatie om elke keer weer een compleet nieuwe ervaring te zijn. Persoonlijk heb ik helemaal niets met het hele genre, maar The Binding of Isaac is er toch eentje die mij ook een tijdje heeft bezig gehouden!

 

Wat is de beste game van 2014? (Game of the Decade)

  • Destiny (28%, 11 Votes)
  • Far Cry 4 (20%, 8 Votes)
  • Mario Kart 8 (13%, 5 Votes)
  • Wolfenstein: The New Order (10%, 4 Votes)
  • Titanfall (8%, 3 Votes)
  • Middle-Earth: Shadows of Mordor (8%, 3 Votes)
  • South Park: The Stick of Truth (5%, 2 Votes)
  • The Binding of Isaac (5%, 2 Votes)
  • Hearthstone (3%, 1 Votes)
  • Shovel Knight (3%, 1 Votes)

Total Voters: 40

Laden ... Laden ...

GamesGames

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.