L.A. Noire PlayStation VR

De 10: Game of the Decade 2011

De 10 van GamingNation

De zoektocht naar de beste game van het decennium gaat vrolijk verder.
Deze week is er weer een moeilijke keuze te maken, met een paar pareltjes in de lijst! Jij bepaald de Game of the Decade simpelweg door te stemmen op de poll. Kom wekelijks terug om te stemmen op het jaar van de week, deze week is 2011 aan de beurt! Dit zijn de (volgens ons) beste games uit 2011.

Dark Souls

Het jaar van Dark Souls! Dé game die flink zijn sporen heeft achtergelaten, een eigen genre heeft gekregen en bovenal, een topgame is die nog steeds relevant is! Dark souls is natuurlijk het supermoeilijke paradepaardje van FromSoftware die we ondertussen kennen van Bloodborne en SekiroDark Souls heeft in korte tijd een groot schare fans achter zich gekregen en die zullen niet zo gauw iets anders verkiezen.

Saints Row The Third

Saints Row the Third

Saints Row was altijd al een game-reeks die voor het belachelijke gaat. Saints Row the Third spant daarin de kroon. De filosofie van de makers is, het is een game, je moet je helemaal kunnen uitleven! En dat is goed gelukt! Zo goed dat de game het heeft gehaald als keuze voor de Game of the Decade!

Crysis 2

Crysis 2 is een game die graphics naar een nieuw niveau heeft gebracht. Niet als enige natuurlijk, maar als ik terugdenk aan de game zijn de graphics hetgeen wat het eerst wat in mij opkomt. Dat de gameplay ook nog eens erg goed is, is een prachtige bijzaak.

Deus Ex: Human Revolution

Deus Ex: Human Revolution is de prequel van Deus Ex en eentje die de serie van Square Enix voor eens en altijd op de kaart heeft gezet. Het vervolg viel naar mijn smaak tegen, maar dat neemt niet weg dat Huma Revolution een dijk van een game is! Misschien wel jouw Game of the Decade..

The Witcher 2: Assassins of Kings

The Witcher is pas echt van de grond gekomen bij het derde deel. Daarna zijn veel gamers terug gaan kijken en het bleek dat The Witcher 2 ook een erg goede RPG is! Dat wisten we allemaal natuurlijk wel, maar de grote hoeveelheid aan opties was in eerste instantie een beetje overweldigend, maar als je weet wat voor een topgame er tegenover staat…

The Elder Scrolls V: Skyrim

Het is bijna veilig om te zeggen dat Skyrim, of eigenlijk; The Elders Scrolls V: Skyrim op nagenoeg alle platforms is uitgebracht, zelfs op de Alexa. Dat is helemaal geen gameplatform.. Klopt, dat was juist de grap tijdens de E3 2018 presentatie van bethesda. Er zit natuurlijk een bijzonder goede reden achter de zoveel releases. Waarschijnlijk is dit een van de beste RPG’s aller tijden!

Portal 2

Als ik hier zo deze teksten uitschrijf, dan ben ik blij dat ik geen keuze hoef te maken. Die is voor mij namelijk onmogelijk. Portal 2 is zo’n game die alles heeft wat een goede puzzelgame moet hebben. Ik weet nog dat ik destijds als extra uitdaging een tweede controller erbij pakte om de co-op playthrough solo uit te spelen. Ik zou het zo weer doen!

Batman: Arkham City

De Batman games van Rocksteady zijn, nou ja, ‘Steady as a rock’. De tweede is misschien wel de beste. Batman: Arkham City heeft alle toffe elementen die elke action-adventure game nu steeds terug laat komen. De echt goede worden dan ook vergeleken met Batman..

la noire

L.A. Noire

L.A. Noire is zo’n unieke game die nog steeds geen gelijke heeft. Jij bent een rechercheur in een setting van een noire film, in de jaren 50. Jij moet bewijsmaterialen vinden en verdachten aan de tand voelen om zo de waarheid boven te krijgen. L.A. Noire heeft niet zo lang geleden een port naar de Switch gehad, waardoor de game nog steeds makkelijk te vinden is!

The Legend of Zelda Skyward Sword

The Legend of Zelda: Skyward Sword

The Legend of Zelda: Skyward Sword is niet zo’n klassieker als bijvoorbeeld Ocarina of Time, maar een oké Zelda is nog steeds een van de beste games van het jaar. Skyward Sword is die ene die zowel op de Wii als de Wii U is, waarin je een grote vogel als paard hebt en van eiland naar eiland kan vliegen. De puzzels en gameplay is volledig Zelda waardig en dus gewoon een ongelooflijk toffe game!

Uncharted 3: Drake’s Deception

Volgens menig gamer is Uncharted 2 de beste game net als Skyward Sword in de serie, dat neemt nog niet weg dat Uncharted 3 een van de beste games van de afgelopen 10 jaar is. De game heeft alles wat er te halen valt uit de PlayStation 3 geperst en daarmee een game gemaakt die nu ook niet zou misstaan.

Sorry, er zijn geen polls op dit moment.
Roel van Eeden
Gamer, vader, schrijver, dienstindeler bij Arriva, liefhebbende echtgenoot, in willekeurige volgorde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.