Flashback-Nation: Borderlands

Flashback-Nation

Ik heb mezelf nooit als iemand gezien die fan is van shooters. Ik vond ze meestal zelfs weinig aan. Toen ik voor het eerst het hoesje van Borderlands in mijn handen had, verwachtte ik dat ik de game niks zou vinden. Misschien ook door die lage verwachtingen dat mijn ervaring ermee uitstekend was. Die goede ervaring komt voornamelijk door de game zelf. De sfeer, de zwartgallige humor, de lieftallige Claptrap (die door menig persoon als irritant beschouwd wordt) en de cel-shaded art style, waar ik toen overigens nog niet mee bekend was. De term ‘cel-shaded’ ken ik pas sinds een maand of twee door mijn minor, maar het is wel een van mijn favoriete visuele stijlen.

Borderlands-3-Not-In-Development

Borderlands is nog steeds een van mijn favoriete games, ook al is deel twee al uit, die ik overigens ook grijs gespeeld heb. Borderlands 2 is mijn eerste en enige pre-order ooit (wat geen cadeautje was), maar daar heb ik wel een vette Marcus bobblehead bij gekregen. Worth it. Anyway, terug naar het eerste deel!

Pandora

Een grauwe planeet, overspoeld door bandieten die ook op zoek zijn naar The Vault. Het verhaal draait om de schat die in The Vault verborgen ligt. Vanuit alle hoeken van het universum komen zogenaamde Vault Hunters om de schat eigen te maken. Jij, als speler, bent er ook zo een. Met de hulp van Dr. Zed, Claptrap, de Guardian Angel, Moxxi en vele andere excentrieke personages duik je in een wereld met alien technology, Crimson Lance-mercenaries en een ECHO-network.

75104

Je kunt kiezen uit vier classes, of beter gezegd personages. Mordecai is The Hunter, die erg skilled is met zijn sniper en hulp krijgt van zijn trouwe vogel Bloodwing. Roland, The Soldier, kan goed overweg met shotguns en combat rifles en kan automatische geweren neerzetten om vijanden af te houden. Brick, The Berserker, gebruikt het liefst zijn vuisten en anders explosieve wapens zoals rocket launchers. Lilith, The Siren, is mijn favoriet (naast Claptrap, al zou die speelbaar zijn). Ze gebruikt SMGs en wapens die element-effecten toevoegen, zoals Burn, Poison en Shock. Als speciale ability kan zij Phasewalk gebruiken, waarbij ze even onzichtbaar wordt en lekker snel kan rennen. Daarbij kun je nog allerlei effecten toevoegen, zoals aoe-damage wanneer ze weer zichtbaar wordt.

Borderlands-Lillith

Humor

Wat mij het meest is bijgebleven aan Borderlands is de humor. Heerlijk zwartgallig, sarcastisch en ironisch. Ik heb met veel plezier naar de verschillende ECHO’s zitten luisteren, die je tijdens de game verzamelt. Meestal besteed ik weinig aandacht aan de audio in een game, maar Borderlands is een van de weinige games waar ik geen muziek bij nodig heb. Van Mr. Shank tot Knoxx en Scooter, ik vind alle personages op een leuke manier uitgewerkt. Niet met heel veel diepgang, maar hun karakters spreken voor hen. De DLC, zoals Claptrap’s New Robot Revolution, brengt daar wel wat extra diepgang in. Daar zie je Claptraps van een kant die je voorheen nog niet gezien hebt. Zijn comments hebben me prima vermaakt door de game heen. Hier is, in mijn ogen, een van zijn grappigste opmerkingen:

[quote]Excellent! Now that your DNA is registered, you have the best in horrific death and dismemberment insurance! Should an unfortunate fatal incident occur, your ‘new you’ will appear at the nearest station. Now we can head to the peaceful town of Fyrestone! Alright, let’s go![/quote]

En niet te vergeten: hij kan dansen. Check him out.

[jwplayer config=”gn” file=”https://www.youtube.com/watch?v=tTepNjtm_ZA”]

Shooter

Goed. Genoeg over Claptrap. Ik heb Borderlands een paar maanden terug nog eens gespeeld. Ik vind de game nog steeds in een aantal aspecten beter dan het vervolg, hoewel het vervolg wel de gemakken biedt van bijvoorbeeld automatisch geld oppakken. Al met al spreekt het battle-systeem me erg aan. Ik ben zelf niet zo van de moeilijke gevechten, maar bijvoorbeeld bij Knoxx, waar ik het zelf best moeilijk had in co-op, heb ik genoten van de spanning. Als Lilith zijnde gooide ik mezelf constant in het midden van het gevecht met Phasewalk, waarna ik met mijn SMG zoveel mogelijk kogels afschoot om zo snel mogelijk weer met Phasewalk te verdwijnen. Phasewalk vind ik persoonlijk een betere skill dan de Phaselock-ability uit Borderlands 2. Toch kan ik nu gerust zeggen dat ik stiekem toch wel van shooters houd. Het gaat mij echter ook om de dressing. Ik heb onder meer Gears of War, Titanfall en Halo geprobeerd, maar dat spreekt mij minder aan.

borderlands-wallpaper-379

Esmee Otter
Half-Canadese creatieveling met vele hobby's.
http://Gamingnation.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.