Firstlook

Firstlook 2018 – Relaxte sfeer

Nieuws Special

Mijn eerste keer op Firstlook, maar zeker niet de laatste keer wat mij betreft!

Genoeg te zien en te doen

Met dank aan de organisatie van Firstlook kregen wij de mogelijkheid om als pers naar het evenement te gaan. Met Gamescom nog vers in het geheugen, kon ik niet wachten om ook hier verslag te kunnen doen.

Het was misschien even wennen dat de Jaarbeurs een stuk kleiner was dan Gamescom. Aan de andere kant was het wel weer fijn dat alle uitgevers dicht bij elkaar zaten. Om 11 uur stroomden de mensen naar binnen en renden naar hun favoriete game. Een slim idee, want later op de dag werden wachttijden gemeld van meer dan drie uur voor bijvoorbeeld Metro Exodus. Samen met Super Smash Bros Ultimate waren dit de games met de langste rijen. Naast veel speelbare games van de triple A uitgevers, was er nog een indie gedeelte en een merchandise markt. Daarnaast werden er veel activiteiten georganiseerd, zoals een Airsoft parcours, een retro game wedstrijd en verschillende toernooien voor diverse games. De lange wachttijden voor sommige games konden dus worden afgewisseld met wat minder drukke plekken. Het leek alsof Firstlook hierop goed was voorbereid. De indeling van de hallen was erg prettig en overzichtelijk, in tegenstelling tot sommige hallen op Gamescom.
Na een korte wandeltocht langs alle mooie stands en verleidelijke merchandise was het tijd om aan de slag te gaan met een aantal games.

Niet vechten om een plekje

Helaas bleek het op Firstlook bij sommige uitgevers wat lastiger te zijn om als pers die enorme wachttijden te omzeilen. Er is geen directe pers of VIP ingang bij veel stands, waardoor het uiteindelijk een kwestie van vragen was. Gelukkig hebben wij als redactie een stevig netwerk en lukte het bij een aantal stands om games wat uitgebreider te testen. Hoewel we de meeste games al op Gamescom hebben behandeld, wilde ik een aantal games nog wat beter bekijken. Een uitgebreide blik op deze games zijn in het vervolgartikel te lezen.

Het viel me overigens op dat de sfeer erg gezellig was. Mensen ruilden Pokémon tijdens het wachten of waren met elkaar in gesprek. Er was geen ongeduld of irritatie te merken. Tenminste, als er goodies werden weggegeven rolde iedereen natuurlijk wel over elkaar heen. Gelukkig duurden die momenten meestal niet lang, waardoor het al gauw weer rustig en gemoedelijk werd.

Voor herhaling vatbaar

Voor mijn eerste keer op Firstlook heeft de dag een goede indruk op mij achtergelaten. De sfeer was goed, belangrijke games waren aanwezig en de activiteiten om het gamen heen waren goed gekozen. Ondanks dat het evenement misschien wat persvriendelijker mag zijn, vonden de meeste uitgevers het geen probleem om ons voor te laten. Het voelde soms alleen wat vervelend om voor het toeziend oog van de ‘normale’ mensen een rij van drie uur over te slaan.

Uiteindelijk mag ik terugkijken op een geweldige ervaring. Hopelijk krijgt het volgend jaar een vervolg. Vergeet niet om hier nog even mijn blik op de gespeelde games te lezen!

Robert Buckert
Gamer en muzikant sinds de N64. Nintendo consoles zijn mijn favoriet, maar ik heb ook een PS4 voor RPG exclusives zoals Uncharted, TLOU enzovoorts. Voor alles wat met Nintendo te maken heeft, ben je bij mij dus aan het juiste adres!
https://www.robertbuckert.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.