F1 2019

F1 2019 verschijnt twee maanden eerder dan andere F1-games

Nieuws

Normaliter komt de nieuwe F1-game aan het einde van de zomerstop (eind augustus) van de F1, maar dit jaar komt F1 2019 al eind juni!

De reden dat de game eerder komt, is omdat deze al twee jaar in ontwikkeling is. In samenwerking met F1 kunnen spelers voor de allereerste keer achter het stuur kruipen van een 2019 auto, speciaal ontworpen in samenwerking met het technische team van F1, aangevoerd door Ross Brawn en Pat Symonds.

De auto, beschikbaar in Multiplayer, houdt zich aan de voorschriften van 2019 en komt met een reeks livery-ontwerpen die spelers een nieuw level van personalisatie aan zal bieden. De 2019 F1® team liveries zullen op de 2019 auto verschijnen in vroege marketingmaterialen, maar zullen uiteindelijk worden vervangen door de definitieve Team auto’s voorafgaand aan de release.

Na zich gevestigd te hebben als een van de best gewaardeerde race franchise aller tijden, zal F1® 2019 voortbouwen op het succes van eerdere iteraties en een ervaring leveren die de kwaliteit en productiewaarden van zijn real-life race-tegenhanger overtreft. F1® 2019 bevat verschillende nieuwe gamefuncties die in de komende maanden onthuld worden. Om de eetlust alvast wat op te wekken heeft Codemasters vandaag de F1® 2019 Teaser Trailer uitgebracht die een deel van de gloednieuwe look & feel van het spel toont.

Paul Jeal, F1® Franchise Director bij Codemasters, laat in een reactie weten:

“We zijn verheugd om F1® 2019 eerder in het Formula 1®-seizoen uit te brengen, zodat de game kan worden gespeeld op het moment dat de kampioenschappen in de echte wereld vorm beginnen te krijgen. Onze nauwe relatie met Formula 1® heeft een belangrijke rol gespeeld in het bereiken van deze doelstelling voor de franchise. In aanvulling op onze bijna twee jaar durende ontwikkelingscyclus heeft dit ons toegestaan om een aantal opwindende nieuwe functies en andere primeurs voor de franchise te ontwikkelen. We kunnen niet wachten om deze te delen met de gemeenschap in de komende maanden.”

Lee Mather, F1® 2019 Game Director bij Codemasters voegt daar aan toe:

“De spannende samenwerking met Ross Brawn en Pat Symonds heeft voor de speler nieuwe niveaus van personalisatie in F1® 2019 gecreëerd door de toevoeging van de nieuwe reguliere auto. Met de aanhoudende groei van de F1®-reeks is het geweldig om spelers meer controle en mogelijkheden qua auto- en coureur personalisatie te geven en we kunnen niet wachten om de komende maanden meer te vertellen over de nieuwe multiplayer-functies.”

F1 2019 wordt op 28 juni verwacht voor de pc, PlayStation 4 en Xbox One.

Tagged
Joey Hasselbach
Hoofdredacteur en de ervaren rot in de redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.