EA doet de naam Origin in de ban

Nieuws

Origin, EA’s online download- en speelplatform, krijgt een andere naam. Voortaan zal de applicatie bekend staan als de EA Desktop App.

Dat vertelt de uitgever in een interview met GamesIndustry.biz. Ook wordt beloofd dat het voormalige Origin een herontwerp gaat krijgen. EA beweert dat dit de ervaring van spelers erg zal verbeteren. Wat dit specifiek in gaat houden is nog niet duidelijk. Het wegvallen van de naam Origin is niet geheel onverwacht, aangezien Origin Access al eerder werd hernoemd naar EA Play.

Origin werd in 2011 gelanceerd, volgens velen als antwoord op Steam. Rond de release haalde EA dan ook veel van haar games van Valve’s platform af.

Tagged
Niek Vink
Oprichter, redacteur en columnist van Gamingnation Volg zijn Twitter-account op @NiekVink1

1 thought on “EA doet de naam Origin in de ban

 1. “bringing players together on the platforms they want to play on.” “It really signals an ethos that is critically important to us”
  -Dit is zeer ongeloofwaardig aangezien Michael Blank (<- zijn echte naam, beetje gek dat hij een andere naam gebruikt in een serieus interview) betrokken was bij het afhankelijkmaken van de Origin launcher.

  "by creating a common and consistent brand that is centered around EA and what EA stands for,"
  -En waar staat EA eigenlijk voor? Honderden mensen met kerst ontslaan terwijl je als bedrijf een record winst omzet heb gehaald, en bestuursleden miljoenen per persoon als bonus ontvingen. 2x verkozen tot slechtste bedrijf van Amerika. Maar goed dat is het bedrijf EA, hoe zit het met oog op gaming? Singleplayer games hebben/hadden geen bestaandsrecht volgens EA. En ieder multiplayer spel zit vol met microtransactions. Dus we mogen verwachten dat het "nieuwe Orgin" nog meer gaat focussen op doordrukken van microtransactions?

  "bring more subscriptions to more platforms in the future,"
  -…ah, daar komt de aap uit de mouw. Volgens mij de enigste oprechte zin uit een 1907-woorden tellend interview.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.