Nintendo E3 2018

E3 Special: Wat heeft Nintendo voor ons in petto dit jaar?

Special

Volgende maand is de E3 weer gaande en alhoewel we ons verwachtingspatroon proberen te temperen, kijken we met de redactie alvast vooruit op wat we kunnen verwachten, maar ook stiekem hopen. Nintendo heeft met Super Smash Bros sowieso al een klap uitgedeeld, maar waar proberen ze ons verder mee omver te blazen?

Nintendo heeft al jaren niet echt een hele sterke line-up aan games mee naar Los Angeles genomen. Ieder jaar was er eigenlijk maar een handjevol games, waar dan wel meteen een parel als The Legend of Zelda: Breath of the Wild tussen zat of Super Mario Odyssey. Dit jaar lijkt die rol aan Super Smash Bros besteed te zijn.

De platformhouder heeft al wat details over hun E3 plannen naar buiten gebracht en ze zullen de focus gaan leggen op de games die dit jaar nog zullen verschijnen.
We zijn dan ook benieuwd of Metroid Prime 4 en de Pokémon RPG daar deel van uit maken, aangezien die games vorig jaar al een releasedatum van 2018 of later meekregen. Het wordt in ieder geval wel duidelijk dat als die games niet aanwezig zijn dat we nog wel even kunnen wachten. Daarentegen als ze wel aanbod komen, is dat alleen maar mooi meegenomen.

De game die dit jaar in ieder geval wel moet verschijnen, is Yoshi’s nieuwe game voor de Switch. De game werd vorig jaar tijdens de E3 aangekondigd, maar sindsdien is het erg stil. Tijd om een releasedatum bekend te maken!

Super Smash Bros Nintendo Switch

Verwachtingen van de redactie

Joey:
Er is ook rondom de games van Nintendo nog weinig geroezemoes. Het enige wat we horen zijn vage geruchten over een mogelijke remake van The Legend of Zelda: Link’s Awakening voor de Nintendo 3DS, maar verder is er nog weinig om over te praten. Ik ben echter wel benieuwd naar welke game Retro Studios aan het maken is. De ontwikkelaar is ergens mee bezig, maar het is geen Metroid Prime 4 en ook de port van Donkey Kong Country: Tropical Freeze is niet door hen ontwikkeld. Gaan zij de F-Zero serie nieuw leven in blazen? Of is het toch een andere franchise?
Er komen al veel heruitgaven van Wii U-games uit voor de Nintendo Switch, maar als ik dan een remaster mag noemen, die ik daadwerkelijk nog graag wil spelen is het wel de Metroid Prime-trilogie. Al is het maar om even weer helemaal terug in het verhaal te zitten voordat het vierde deel uitkomt.

Roel:
Bij Nintendo weet je het eigenlijk nooit, het eigenwijze Japanse bedrijf doet lekker waar ze zin in hebben. Gelukkig maar, want daardoor hebben we nu de Nintendo Switch. Ik denk dat we een redelijk rustige presentatie van Nintendo kunnen verwachten, dat ze alleen Super Smash Bros en misschien nog een paar kleinere games voorschotelen. Het zal mij niets verbazen als ze de E3 spotlights aan indiegames geven, om nog een keer te benadrukken dat de Switch een goed medium er voor is.

Robert: Raar, maar het duurde bij mij erg lang voordat ik mijn verwachtingen op papier kon zetten. Twee van mijn favoriete series, The Legend of Zelda en een volwaardige 3D Mario, zijn namelijk al uitgebracht. Met name Super Mario Odyssey heeft bij mij de gevoelige snaar weten te raken. Ik ben dus erg benieuwd of Nintendo mij weer enthousiast kan maken voor de komende periode. Natuurlijk ren ik naar de winkel voor Super Smash Bros, Pokémon en Metroid, maar deze games zijn al aangekondigd en in ontwikkeling. Eigenlijk hoop ik dat Nintendo iets totaal onverwachts laat zien in de presentatie. Maar goed, misschien verwacht ik ook wel teveel. Deze E3 gaan we natuurlijk vooral genieten van nieuwe Pokémon, Metroid en Super Smash Bros beelden! (Oke, één wens dan; Super Mario Sunshine HD remake).

Rogier: Als Nintendo fanboy kijk met grote verwachtingen die kant op. Ik ben extreem enthousiast voor de nieuwe Super Smash Bros, ook al weten we eigenlijk niks, op het vermoeden dat ‘inklings’ hun intrede maken na. Mogelijk komt er al nieuws over de nieuwe Pokémon game deze maand, dus ik gok dat er al een speelbaar gedeelte beschikbaar zal zijn, of in ieder geval en erg uitgebreide presentatie (het spel komt namelijk 19 november uit volgens mij glazen bol). Op Mario en Zelda vlak verwacht ik niks, op wat downloadable content na. Waar ik wel op hoop is wat beelden, of überhaupt info, van de nieuwe Metroid. Kom maar op Nintendo, doe ons weer verbazen!

Niek: Nintendo is ontzettend onvoorspelbaar, en dat maakt ze juist zo leuk. Natuurlijk kunnen ze hun troefkaarten spelen zoals Mario, Pokémon en Zelda, maar het zijn juist de maffe dingen zoals die Mario vs Rabbids game waar iedereen het daarna over zal hebben. Daarnaast hoop ik dat Smash Bros toch wel iets meer zal zijn dan slechts een nieuwe uitvoering van een eerder deel. Daarnaast is het denk ik te vroeg voor een nieuwe Zelda-game, maar de uitgever staat er ook om bekend dat ze games veel te vroeg aankondigen. Kan iemand zich nog die Pokémon-RPG herinneren waar iedereen helemaal enthousiast om werd, ondanks dat we er nog geen pixel van hadden gezien? Maar goed, het is een effectieve marketingtactiek, dus waarom zouden ze er mee ophouden?

Tagged
Joey Hasselbach
Hoofdredacteur en de ervaren rot in de redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.