E3 Special: Hoe wordt Microsoft’s persconferentie de grootste?

Microsoft belooft ieder jaar weer een nog ‘grotere en betere’ persconferentie tijdens de E3 te geven dan die van dat jaar daar voor. Maar de grote vraag blijft natuurlijk: Hoe gaan zij dat dit jaar weer aanpakken?

Microsoft is dit jaar wel in staat om te verrassen. Eigenlijk zijn ze daar niet alleen toe in staat, maar moeten ze dit jaar ook haast wel. Niet in de vorm van een VR-bril of Holo-lens, maar gewoon in de vorm van geweldige games. De Xbox One heeft het momentum nog niet echt weten te pakken en lijkt het met ‘slechts’ de helft van de verkopen van de PlayStation 4 te moeten doen. Dit is geen slechte prestatie, maar de platformhouder heeft betere tijden gekend.

De Xbox One X was even weer zo’n momentje dat er weer hoop leek te zijn, maar het ontbreken van echte exclusieve games is nog steeds niet echt opgelost. Bovendien zullen Xbox-games nooit echt meer exclusief zijn, aangezien alles ook voor de pc verkrijgbaar is. Maar dan nog heeft Microsoft niet echt geïnvesteerd in eigen games.

Daar komt ook eigenlijk meteen het grote vraagteken voor deze persconferentie. Er is op Crackdown 3 en Ori and The Will of the Wisps geen een game van Microsoft, waarvan we zeker weten dat die tijdens de E3 aanwezig is. Er wordt bijvoorbeeld wel veel gespeculeerd over een Fable 4 die door Playground Games ontwikkeld zou worden. Maar daarentegen is het ook hun beurt om dit jaar met een nieuwe Forza Horizon te komen. Dus we kunnen wel concluderen dat in ieder geval één van deze twee van de partij is.

Uiteraard zullen er tijdens de persconferentie een hoop third party games bij Microsoft’s E3-persconferentie voorbij komen. Zo zal EA ongetwijfeld de nieuwe Battlefield V laten zien en wellicht krijgen we ook wel nieuwe beelden van Metro Exodus te zien. Aangezien de game vorig jaar ook tijdens de persconferentie werd aangekondigd.

Xbox Game Pass

Verwachtingen van de redactie

Joey: Microsoft’s persconferentie wordt dit jaar wel eentje die alle kanten op kan gaan. Heeft Microsoft nog veel verrassingen voor ons? Of gaan ze op de tour dat ze games tonen die “er beter uitzien en soepeler draaien” op de Xbox One X. Ik hoop aangenaam verrast te worden, want mijn X draait op dit moment alleen maar third party games..

Robert: Microsoft heeft bij mij de laatste jaren weinig indruk gemaakt qua games. Naast hun populaire Minecraft heb ik al een tijd geen toffe originele games gezien. Hopelijk worden we dit jaar tijdens de E3 verrast. Daarnaast ben ik benieuwd naar de ontwikkelingen op virtual reality gebied.

Roel: We zullen het er allemaal mee eens zijn dat Xbox de laatste jaren eigenlijk geen enkele game heeft die je mist als je geen Xbox hebt. Ik denk dat Microsoft dat ook niet gaat goedmaken in de laatste jaren van deze consolegeneratie. De logische stap voor Microsoft zou zijn om het publiek warm te houden met een paar leuke games, om vervolgens bij de next-gen te komen met de grote games zoals Halo 6. Voor nu denk ik dat tijdens de E3 presentatie vooral de spotlight aan leuke indie games gegeven wordt. Daarnaast komen zij waarschijnlijk met de nieuwe game van de makers van Quantum Break en Alan Wake , die overigens ook geen Xbox exclusive meer is. Ik zet in op de Holo-lens, daar zouden ze nog wel eens hoge ogen mee kunnen gooien. En natuurlijk Minecraft 2, voor de Holo-lens.

Niek: Het woord exlcusive galmt nog steeds na in mijn oren van Microsoft’s vorige persconferentie. Ik weet nog dat de uitgever toen meer dan veertig(!) nieuwe games aankondigde. Hoewel dat vermakelijk en indrukwekkend was, kunnen ze dat waarschijnlijk niet jaren volhouden. Daarom hoop ik dat we dit jaar wat meer aandacht kunnen besteden aan een paar titels. Crackdown 3 is natuurlijk een mooi voorbeeld en misschien zien we wel wat meer Gears of War. Als ze dit jaar maar niet weer gaan leunen op de tease van een Halo-game die later helemaal niet boeiend blijkt te zijn.

Rogier: Ik hoop op een hoop nieuwe titels, zowel exclusieve en cross-platform. Ik ben geen Xbox bezitter en zoals het nu gaat mis ik het apparaat ook niet! Natuurlijk is de Xbox One X een beest van een machine, maar er is weinig beschikbaar om ‘m gewild te maken. Mijn vermoeden is dat veel wat ze uitbrengen “exclusief” voor Xbox of Windows zal zijn. Als pc-gamer vind ik het mooi, maar het zorgt er niet voor dat men de console wilt aanschaffen. De mensen bij Microsoft zijn niet dom, dus ik verwacht dan ook, zoals mijn eerst hoop al aangaf, dat ze met exclusieve content gaan komen. Don’t let us down Microsoft!

Tagged
Joey Hasselbach
Hoofdredacteur en de ervaren rot in de redactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.