E3 2018

E3 Special: Gaan Capcom, Bandai Namco, Konami en Koch Media vlammen tijdens de E3?

Special

De E3 draait meestal om de in eerdere genoemde specials. Deze uitgevers hebben gewoonweg meer capaciteiten, maar dat wil nog niet zeggen dat ‘kleinere’ uitgevers als Bandai Namco en Capcom ons tijdens de E3 gaan verrassen.

Activision

Deze uitgever gaat natuurlijk meer laten zien van Call of Duty: Black Ops 4. De game werd vorige maand onthuld, maar we hebben nog niet veel gezien van de multiplayer en nog helemaal niks van de Battle Royale modus BlackOut. Tijd om daar verandering in te brengen, toch?
Ook hebben ze dit jaar weer een trilogie, namelijk die van Spyro the Dragon.

 

Capcom

Capcom heeft sowieso twee games die dit fiscale jaar nog moeten verschijnen. Dat betekent dat die games nog voor 31 maart 2019 in de winkels liggen. Waar kun je deze games beter promoten dan in de Convention Center in Los Angeles? Er wordt de laatste tijd veel gespeculeerd over de komst van Devil May Cry 5. Het is alweer vijf jaar geleden dat de reboot verscheen en het lijkt ons niet onaannemelijk dat de uitgever deze serie weer een kans gaat geven.
De andere zou mogelijk Dead Rising 5 kunnen zijn, maar hierover wordt maar heel weinig gesproken. Aangezien vorig jaar deel vier verscheen, lijkt het ons nog een beetje te vroeg om al met een nieuw deel op de proppen te komen.

Bandai Namco

Deze uitgever heeft sowieso een aantal games die ze moeten laten zien. Grote game voor deze uitgever wordt ongetwijfeld Code Vein, maar het wordt nu ook echt tijd dat Ace Combat 7 een releasedatum gaat krijgen. Ook krijgen we misschien wel te weten wanneer Soul Calibur VI gaat verschijnen.

Konami

Konami heeft niet zo veel meer om handen, maar heeft het dit jaar geprobeerd met de Metal Gear spin-off Survive. Echter weten we allemaal hoe dat ging en lijkt de uitgever alleen PES 2019 mee te nemen naar de VS. Of gaan ze toch nog een remaster van de Metal Gear-games op de markt brengen? Het zou leuk zijn als ze ons verrassen met een prachtige nieuwe Castlevania, maar ook dat lijkt een vergezochte droom.

Cyberpunk 2077

CD Projekt Red

Deze studio kan tijdens deze E3 alleen maar teleurstellen, althans zo lijkt het nu. De hype rondom Cyberpunk 2077 is weer aangewakkerd, maar kan de ontwikkelaar ook daadwerkelijk iets van deze game tonen? Het is zeker dat ze een RPG meenemen naar E3, het kan toch niet anders dan dat het om Cyberpunk gaat? Of komen ze toch met The Witcher 4

Koch Media

Deze uitgever heeft dus wel flink wat games onder diens hoede. We zullen ongetwijfeld wat meer van Metro Exodus gaan zien en een releasedatum gaan krijgen, ondanks dat de game recentelijk uitgesteld werd.

Daarnaast kunnen ze misschien wel verrassen met de (her)onthulling van Dead Island 2. De game is al een paar keer van ontwikkelaar gewisseld, maar is deze nog wel in ontwikkeling?

Deep Silver (onderdeel van Koch Media) heeft wellicht ook nog wel een aantal games die ze gaan onthullen, maar er is eigenlijk vrij weinig bekend. Volition bracht ons vorig jaar Agents of Mayhem, maar keren deze ontwikkelaars ooit weer terug bij de Saints Row-franchise?

2K Games

Over het algemeen verrast deze uitgever niet zo veel tijdens de E3, maar meer tijdens de Gamescom. Met het recentelijke nieuwtje dat een “geanticipeerde game” uitgesteld werd naar fiscaal jaar 2020 lijkt dit jaar geen verandering in te komen. Of gaan ze alsnog een nieuwe Borderlands aankondigen?
Daarentegen weten we wel dat ze in ieder geval twee games meenemen en dat zijn NBA 2K19 en WWE 2K19, aangezien dit de Amerikaanse markt altijd wel weet te verzadigen.

Sonic Racing

 

SEGA

SEGA is natuurlijk ook van de partij met dit keer Team Sonic Racing. Deze game zal waarschijnlijk ook de enige van de weinige games zijn die ze naar de conferentie brengen. De kans is ook aanwezig dat ze iets met Yakuza gaan doen. Yakuza Kiwami 2 komt in augustus uit en Yakuza 3, 4 en 5 zullen nog een keer worden uitgegeven in het westen.

Tagged
Joey Hasselbach
Hoofdredacteur en de ervaren rot in de redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.