Dirt 5

Dirt 5 uitgesteld tot 6 november

Nieuws

Racefans moeten opnieuw iets langer wachten op Dirt 5. Ontwikkelaar Codemasters maakte namelijk bekend dat racegame voor de tweede maal is uitgesteld. De game werd vorige maand een week uitgesteld, maar de nieuwe releasedatum wordt nu ook niet gehaald.

De ontwikkelaar maakte op Twitter bekend dat we Dirt 5 nu op 6 november mogen verwachten. Als reden geeft Codemasters de volgende generatie consoles. De PS5- en Xbox Series X-versies van Dirt 5 komen later dit jaar uit en spelers krijgen een gratis upgrade als zij de game voor PS4 en Xbox One kopen. Door de twee releases dichter bij elkaar te laten plaatsvinden, is het makkelijker voor Codemasters om een vlekkeloze next-gen transitie voor de racegame te garanderen.

Codemasters zegt in de tweet dat eigenaren van de Amplified Edition drie dagen eerder aan de slag kunnen met Dirt 5. Spelers kunnen tot 6 november echter genoeg updates en trailers van de game verwachten, zegt Codemasters. Een extra pleister op de wond voor Dirt-fans is dat de game slechts voor korte tijd is uitgesteld. Dirt 5 zou eigenlijk uitkomen op 9 oktober, maar werd eerder al een week uitgesteld tot 16 oktober.De ontwikkelaar hoopt het wachten zo wat minder vervelend te maken.

Na de release op de huidige- en next-gen consoles komt Dirt 5 ook naar Google Stadia. Check hier de meest recente trailer van de game, die de nieuwe Playgrounds-modus laat zien.

Tagged
Dwayne Vrancken
Speelt sinds zijn tienerjaren al PlayStation-games en heeft dit platform nooit verlaten. Verknocht Metal Gear- en Naughty Dog-fan, maar kan zichzelf ook uren verliezen in een goede JRPG.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.