Battlefield V

Details multiplayer Battlefield V; fortificatie, classes en meer

Nieuws

DICE heeft voor de multiplayer van Battlefield V flink wat veranderingen doorgevoerd. Zo kunnen spelers defensieve constructies bouwen, levens van leden uit hun squad redden en op hun rug liggend schieten.

Elke class heeft dus in de multiplayer een tool om dingen mee te bouwen. Zo kunnen vernietigde huizen worden verbouwd tot bunker. Hierbij gebruiken spelers zandzakken, maar ook onderdelen van tanks en prikkeldraad. Ook is het mogelijk om bij objectieve doelen kuilen te graven om daarin dekking te zoeken voor de vijand.

Alhoewel elke class daar zijn steentje aan kan bijdragen is deze rol voornamelijk weggelegd voor de ‘support’ class. Deze is namelijk net iets handiger met het bouwen van constructies. Deze class kan overigens nog steeds landgenoten voorzien van ammunitie, maar zal ook zijn skills op het veld moeten laten zien. Spelers zullen namelijk met minder munitie beginnen dan in voorgaande Battlefield-games.

Hierdoor zullen spelers nog meer interactie met elkaar krijgen. Zo kunnen zij turrets, luchtafweergeschut en antitankwapens verplaatsen naar andere plekken. Deze kunnen namelijk aan tanks worden vastgemaakt en losgelaten worden waar ze nodig zijn.

Dit zorgde ervoor dat er ook in andere classes verandering doorgevoerd werden. Zo kunnen alle classes hun vrienden uit hun squad reviven, maar zullen ze niet zo veel health krijgen als wanneer een Medic dit doet. Deze medics zijn ook nodig om je levensbalk vol te krijgen, want deze wordt niet meer automatisch tot 100 aangevuld.

Je kunt gewonden soldaten wel in veiligheid brengen, maar je zult wel een open doelwit worden, aangezien je geen wapens kunt trekken. Ook is het dus mogelijk om op je rug te liggen tijdens het schieten, wat we al in de onthullingstrailer zagen.

Verwacht tijdens EA Play persconferentie meer informatie en beelden van de multiplayer van Battlefield V. De game verschijnt in oktober voor de pc, PlayStation 4 en Xbox One.

Tagged
Joey Hasselbach
Hoofdredacteur en de ervaren rot in de redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.