Outer Wilds

De 10 Xbox Game Pass games die je eens zou moeten proberen

De 10 van GamingNation

Xbox is goed bezig met de Xbox Game Pass en daarom vinden wij het nodig om de 10 beste uit te lichten. We hebben niet de grootste titels gepakt, maar zijn juist op zoek gegaan naar de pareltjes. Dit zijn de 10 Xbox Games Pass games die je echt eens zou moeten proberen, of in ieder geval eens zou moeten bekijken.

Void Bastards

Void Bastards is een op Bioshock geïnspireerde ontdekkings shooter met een cartoony uitstraling. Dat zegt natuurlijk niet zoveel, maar de trailer laat alvast zien dat er goed veel humor in de game zit. Deze game is in ieder geval het proberen waard, zeker als je die pass toch al hebt!

Guacamelee 2

Guacamelee 2

Metroidvania op z’n best. Guacamelee 2 is de tweede game in de serie die erg goed heeft begrepen wat een goede metroidvania nodig heeft. Daarnaast is er genoeg te ontdekken, genoeg humor en side-quests en dat alles in een toffe 2D cartoonstijl! Even voor de duidelijkheid, de eerste game staat ook op Game Pass en is ook heel erg tof!

Hollow Knight

Je zou bijna denken dat we het erom doen, maar ook Hollow Knight is in een toffe cartoonstijl. De actie-avontuur gedreven metroidvania game is een van de beste games van het afgelopen jaar. Dit zo’n game waar je gemakkelijk 100 uur in kan stoppen en er nog steeds niet op uitgekeken bent.

Into the Breach

Into the Breach heeft alles wat niet nodig was weggelaten uit de game. Jij bent het team die de aarde moet beschermen tegen buitenaardse wezens. Dit doe je in op een soort raster waarop al wordt aangegeven wat je vijanden gaan doen. Als je doodgaat ben je dood en mag je vanaf het begin opnieuw beginnen, maar alle levels zijn daarna wel compleet anders.

Outer Wilds

Outer Wilds

Bijna iedereen die de nog maar net uitgekomen Outer Wilds heeft uitgespeeld heeft het al over Game of the Year. Nu al. Dat kan geen toeval zijn. De game laat je door middel van informatie te verzamelen een supernova voorkomen, wel nadat die een paar keer ontploft is. Het ontdekken en steeds meer van alles om je heen af weten is zo ongelooflijk goed gedaan dat we deze game zeer waarschijnlijk aan het eind van het jaar terug zien!

Hellblade: Senua’s Sacrifice

Hellbalde is een game die geen gelijke kent. Zeker als je de game met headphones speelt, zal je de stemmen in je hoofd horen. De game is gemaakt met behulp van psychiaters en patiënten om een zo goed mogelijke weergave te maken van de stemmen die sommige mensen echt horen. Ze spreken elkaar tegen, of moedigen je aan om iets te doen wat je helemaal niet wil. Ondertussen is de game zelf ook nog eens erg tof met uitgebreide puzzels, souls-like combat en oud-Noorse mythische verhalen. Een dikke aanrader!

Wolfenstein II The New Colossus

Wolfenstein II: The New Colossus

Wolfenstein II is zeer waarschijnlijk de bekendste game die in deze lijst staat. Mocht je ‘m nog niet gespeeld hebben, doe dat dan! De game laat je een achtbaan aan emoties zien die door onnavolgbare stemacteurs bijzonder goed worden neergezet. Toen ik de game zelf voor de review speelde merkte ik dat ik bleef staan op plaatsen om gesprekken tussen NPC’s af te luisteren, gewoon omdat die zó goed waren zijn!

Brothers: A Tale of Two Sons, Nintendo, Nintendo Switch, 505 Games

Brothers: A Tale of Two Sons

Over emoties in een game gesproken, Brothers: A Tale of Two Sons kan daar ook wat van! De game laat je beide broers tegelijkertijd besturen, elk met eigen thumbstick. In een meeslepend verhaal ga je op zoek naar een plant die wellicht je zieke vader kan redden. In 3 tot 4 uur heb je de hele game uitgespeeld en ben je een ervaring rijker die je niet snel zal vergeten!

Shadow Warrior 2

Shadow Warrior 2

Oké, op de valreep nog een game die draait om belachelijke actie. Jij bent een echte actieheld die kan kiezen tussen zijn zwaard en een grote reeks guns, waarmee je een leger aan demonen in stukjes mag hakken. Dit alles met een verhaal die niet veel om handen heeft, maar je wel een excuus geeft om meer demonen te slachten.

Ori and the Blind Forest

Ori and the Blind Forest is een van de titels die PlayStation spelers jaloers doet kijken. Het is een schattig verhaal waarin liefde en opoffering een grote rol spelen. Jij bent jonge wees die voorbestemd is om een held te worden. Met behulp van sterke gameplay en een prachtig hand geschilderde wereld is dit toch echt wel een game die je gespeeld moet hebben.

Sorry, er zijn geen polls op dit moment.

Roel van Eeden
Gamer, vader, schrijver, dienstindeler bij Arriva, liefhebbende echtgenoot, in willekeurige volgorde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.