De 10 van GamingNation

De 10: Game of the Decade 2012

Borderlands 2K

In vergelijking met de rest van het decennium is 2012 een redelijk mager jaar, op een paar toppers na. Jij bepaalt de Game of the Decennium simpelweg door te stemmen op de poll. Kom wekelijks terug om te stemmen op het jaar van de week, deze week is 2012 aan de beurt! Dit zijn de (volgens ons) beste games uit 2012.

Dishonored

Dishonored kwam voor mij uit de lucht vallen. Als fan van alles wat stealth gameplay bevat, was ik gelijk verkocht. De enorme vrijheid die erbij komt is alleen maar een flinke bonus!

Telltale’s The Walking Dead (seizoen 1)

Het begin van het meeslepende verhaal van Clementine. De Telltale serie van The Walking Dead is er eentje om in te lijsten, met als pronkstuk het eerste seizoen. De game volgt Clementine die in de wereld van de populaire tv-serie en comicbookreeks probeert te overleven.

Borderlands 2K

Borderlands 2

Vaulthunters of Pandorra! De tweede Borderlands is misschien wel de beste, de game heeft de unieke cartoonstijl en een dosis onderbroekenhumor waar elke puber van 13 tot 99 om blijft grinniken. De honderdduizend belachelijke guns en granaten helpen best wel mee om dit een onvergetelijke game te maken!

Journey

Journey

Ogenschijnlijk een zo simpele game die je in een uurtje of twee hebt uitgespeeld. Het is echter wel een reis die je bijblijft, de niet sprekende protagonist maakt een zware doch mooie reis mee door een barre woestijn.

Counter-Strike

Counter-Strike: Global Offensive

Er zijn weinig games die nog steeds zo veel gespeeld worden als Counter Strike: Global Offensive. De game is zeer in opspraak geraakt vanwege de lootboxes en de wetten rondom gokken. Daardoor mogen in Nederland de verkregen items niet verkocht worden. Dat er voor een game die 7 jaar oud is nog steeds zo’n gedoe is, zegt toch wel veel over de game!

Far Cry 3 Classic Edition

Far Cry 3

Volgens vele is Far Cry 3 de beste Far Cry, met de beste slechterik. In de jungle met de gestoorde Vaas die je op de hielen zit beleef het avontuur van de game. Far Cry is net als bijvoorbeeld Saints Row zo’n game die het erom doet. Je kan je tot het belachelijks aan toe uitleven, zoals je in een goede game zou moeten kunnen.

Diablo III

Diablo III werd destijds niet eens zo goed ontvangen, toch heeft het de cultstatus van een echte Blizzard game gekregen. Simpelweg gezegd, je kan de game eindeloos blijven spelen zonder dat het gaat vervelen. Of je nou naar het beruchte koeienlevel op zoek bent, of dat je je gear wil verbeteren, je hebt altijd een reden om te blijven spelen.

Max Payne 3

Eén woord, Bullettime. Weet je het nog? De slow-motion actie is iets wat je deed voelen alsof je in The Matrix zit. Opzij springend schieten, en zo vijanden met groepen tegelijk verslaan. Soms is een concept al genoeg om een game onvergetelijk te maken.

Halo 4

Logischerwijs het achtste deel van de Halo serie is Halo 4, en daarmee de eerste van een nieuwe trilogie. Heel veel onlogischer wordt het niet, maar het is allemaal oké. De game zelf is niet de klassieker die Halo 3 was, maar het is nog steeds een dijk van een game!

Hitman: Absolution

In Hitman was het altijd al de bedoeling dat je je doelwit uitschakelt, maar in Absolution kon dat ook nog online. De meeste games hadden een matige online modus, maar die van Hitman: Absolution was helemaal niet slecht. Met een dijk van een singleplayer daarnaast misschien wel een kanshebber op de Game of the Decade.

Wat is de beste game van 2012? (Game of the Decade)

  • Diablo III (21%, 6 Votes)
  • Borderlands 2 (21%, 6 Votes)
  • Far Cry 3 (17%, 5 Votes)
  • Counter Strike: Global Offensive (14%, 4 Votes)
  • Halo 4 (10%, 3 Votes)
  • Journey (7%, 2 Votes)
  • Dishonored (3%, 1 Votes)
  • Hitman: Absolution (3%, 1 Votes)
  • Telltale's The Walking Dead seizoen 1 (3%, 1 Votes)
  • Max Payne 3 (0%, 0 Votes)

Total Voters: 29

Laden ... Laden ...

GamesGames

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.