De 10 van GamingNation

De 10 tofste wapens in games

In de digitale wereld hoef je je niet te houden aan de natuurwetten en kunnen de wapens dus bijzondere dingen. Dit zijn de 10 tofste wapens in videogames, die nooit kunnen bestaan in de echte wereld, of ze zouden veel te gevaarlijk zijn.

Just Cause 4

Grapplehook – Just Cause 4

Waarom schieten als je ook een kabel kan spannen? Rico’s speeltje in de Just Cause serie is dan ook een van de meest waardevolle wapens die je kan tegenkomen. Bewegende voertuigen aan de grond nagelen of juist aan elkaar is erg tof. De nieuwe ballonfunctie van de grapple hook zorgt ook nog eens voor een nieuwe dimensie aan belachelijke mogelijkheden.

Leviathan – God of War

Volgens veel gamers is God of War de game of the year, bij ons is die dan ook als tweede geëindigd. Eén van de grote redenen dat deze game zoveel gamers aanspreekt is de de bijl in de game. Het voelt gewoon erg goed. Dat kunnen wij beamen, de bijl, de Leviathan, is een fantastisch wapen. Naast dat het erg leuk is om ermee te vechten is het gooien, of eigenlijk belangrijker, het terugroepen van de Leviathan de grote reden. Alles daaraan voelt heerlijk, net of je daadwerkelijk een dikke bijl opvangt.

Summons – Final Fantasy

Kan je een gevecht niet winnen? Dan zet je toch gewoon een god in.. De summons in Final Fantasy zijn feitelijk goddelijke sidekicks, die even komen helpen de tegenstanders te verslaan. Deze goden doen vaak zo ongelooflijk veel damage dat heel vaak je tegenstander verdwenen is na de komst van jouw overpowered maatje. Zelfs bij eindbazen hebben deze summons vaak de kracht om het tij te keren.

Anal Probe – Destroy All Humans

Ahum, ja misschien een beetje kinderachtig, maar toch. De gun in Destroy All Humans doet precies wat je denkt dat ie doet. Hij schiet anal probes die in de cliché verhalen gebruikt wordt door aliens om de mensheid te onderzoeken. In Destroy All Humans is onderzoek niet echt prioriteit en gaat het juist om de vernietiging van deze vervelende aardbewoners. Waarom dan niet gewoon met het item waarmee aliens geassocieerd worden?

Mr. Toots- Red Faction Armageddon

Mr. Toots is een eenhoorn die magische regenbogen uit zijn achterste schiet. Deze regenbogen zijn zeer destructief en slopen of doden alles wat in de weg komt. Ja.. Dat dus. Onder het genot van een hoop scheet en poep geluiden vernietig je van alles, met een eenhoorn onder je arm.

Waterpistool – Metal Gear Solid V

Het waterpistooltje in Metal Gear Solid V is waarschijnlijk het zwakste wapen wat hier tussen staat. De game laat je er gelukkig wel alles mee doen wat je ermee denkt te kunnen doen. Zo kan je tegenstanders nat maken, zodat ze zich drogen of water uit hun ogen wrijven. Ook kan je vijanden lokken, en doen alsof het een echt wapen is en ze zich laten overgeven. Hier had net zo goed de banaan uit Metal Gear Solid Peace Walker kunnen staan.

Gjallarhorn – Destiny

Er was een tijd dat je geen team in Destiny kon vinden zonder dat je de Gjallarhorn in je bezit had. We bedoelen hier niet de metalband of de hoorn die volgens de scandinavische legende bergen kan breken met z’n geluid, maar de rocketlauncher. Die ene die na ontploffing nog een perk activeert die nog 7 hittezoekende raketten afvuurt. Vrij snel is deze generfd, maar nog steeds is het een van de beste wapens in de gamewereld.

Cat Gun – S.K.I.L.L. Special Force 2

Net als bij Mr. Toots heb je met de cat gun een dier onder je arm. Deze keer schiet ie wel vanuit de voorkant, instakill hartjes om precies te zijn. Mocht je door je hartjes heen zijn, dan kan je herladen door de kat even te aaien. Daardoor zit ie weer vol liefde en kan hij weer schieten..

Devil Horns – Dead Space 3

Een metalsign-foam finger, ook bekend als devil horns, is zo mogelijk het meest gevaarlijke wapen uit Dead Space 3. Het laat je menig vijand met 1 denkbeeldig schot uit elkaar knallen. Als je even de tijd hebt dan kan je even tussendoor headbangen. Waarom ook niet..

Waggleton P Tallylicker (Megaton)- Bulletstorm

In de campaign van Bulletstorm mag je op een gegeven moment met een robotdinosaurus spelen. Deze sloopt natuurlijk alles en iedereen op zijn pad en is daarmee een uitstekend wapen. Eigenlijk zijn de meeste wapens wel geschikt om in deze lijst te verschijnen, maar we moesten er eentje kiezen, dus dan maar die ene die grofweg 3 à 4 verdiepingen hoog is..

Welke van deze 10 wapens vind jij het tofst?

  • Grapplehook (Just Cause) (35%, 15 Votes)
  • Leviathan (God of War) (16%, 7 Votes)
  • Gjallarhorn (Destiny) (14%, 6 Votes)
  • Anal Probe (Destroy All Humans) (12%, 5 Votes)
  • Summon (Final Fantasy) (9%, 4 Votes)
  • Cat Gun (S.K.I.L.L. Special Force 2) (7%, 3 Votes)
  • Waterpistool (Metal Gear Solid V) (5%, 2 Votes)
  • Waggleton P Tallylicker (Bulletstorm) (2%, 1 Votes)
  • Mr. Toots (Red Faction Armageddon) (0%, 0 Votes)
  • Devil Horns (Dead Space 3) (0%, 0 Votes)

Total Voters: 43

Laden ... Laden ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.