De 10 van GamingNation

De 10 tofste post-apocalyptische games

Borderlands 2K

Het lijkt wel of van elke drie games die er uitkomen, er eentje zich afspeelt in een post-apocalyptische wereld. Alles en iedereen is vergaan, maar jij staat nog sterk en gaat het wel even oplossen. Juist ja, Wij hebben de tofste 10 op een rij gezet, het zijn niet per se de beste, maar wel de tofste!

Far Cry New Dawn

Far Cry New Dawn

Hier komen we al gelijk op het ‘niet de beste, maar de tofste’. Far Cry is een serie games waar alles niet te serieus wordt genomen. De games zijn vooral gewoon heel erg leuk (en goed). In Far Cry New Dawn ben je in de wereld van Far Cry 5, nadat een flinke bom is afgegaan. Degene die het overleefd hebben, hebben de orde op hun eigen manier opgebouwd, en daar ben jij het niet mee eens. In de game krijg je ook special powers en daarmee wordt het alleen maar toffer!

Metro Exodus

Metro Exodus

Metro Exodus is een game die een beetje tussen alle grote releases van februari dit jaar is verbleekt. Dat neemt niet weg dat de game stiekem heel erg tof is. In de game mag je eindelijk uit de metro en ga je de wereld ontdekken. Dit is zo’n game die je nu al in een mooie aanbieding voor weinig kan scoren, en dat is Metro Exodus meer dan waard.

Horizon Zero Dawn

Horizon Zero Dawn

Onze wereld, vernietigd door technologie die zelf verder is gaan ontwikkelen. Dit resulteert in robot-dinosauriërs. Alleen al dat laatste zinnetje maakt dit een van de tofste games ooit! De game van Nederlandse makelij is een frisse kijk op het post-apocalyptische genre en een must-play!

Fallout: New Vegas

Fallout is misschien wel dé game serie die het post-apocalyptische naar een nieuw niveau heeft getild. De nieuwste game in de serie is niet de beste, Fallout 76 heeft zo z’n problemen. Dat neemt nog niet weg dat de Fallout: New Vegas misschien wel een van de beste games uit z’n tijd is.

Borderlands 2K

Borderlands 2

Voor mij persoonlijk is Borderlands 2 dé ultieme post-apocalyptische game. Dat gezegd hebbende, de game is technisch gezien niet echt een post-apocalyptische game. Eigenlijk is de wereld nooit beter geweest, we herkennen het gewoon als post-apocalyptisch. Met een flinke dosis onderbroeken-humor die nooit oud wordt is deze loot-shooter simpelweg fantastisch. Ik kan niet wachten op deel 3!

Days Gone

Days Gone

Ondanks de niet zo geweldige reviews, is Days Gone een erg toffe game. De grote pech die Days Gone heeft is dat de game een PlayStation first-party is. Daarom wordt de zombie survival game gemeten met bijvoorbeeld God of War en Marvel’s Spider-Man. Hoe oneerlijk dat ook is, de game ondanks het niet zo originele verhaal zeer vermakelijk. Niet de beste, maar wel een aanradertje.

Telltale’s The Walking Dead season 1

De comics zijn net op zijn einde, de vier(!) tv-series voorlopig nog niet, en de Telltale Walking Dead games zijn ook klaar. Terugkijkend op een paar fantastische seizoenen The Walking Dead is het geen moeilijke keuze. Het eerste seizoen is met afstand de beste, mede omdat niemand het zag aankomen. De hartverscheurende gebeurtenissen die Celementine meemaakt laat niemand ongeroerd achter.

Rage 2

Waarom zou je geen kleur aan een post-apocalyptische wereld toevoegen? Zoiets moeten de makers van Rage 2 ook gedacht hebben. De wereld is behoorlijk kleurrijk en daarmee steekt de game af van de rest. Of dat nou per se goed is? Dat kan je lezen in de review, wel kunnen gerust zeggen dat het een erg toffe game is!

NieR: Automata

Een 3D game geïnspireerd door 2D bullet-hell games. Dat in een vergane wereld waar robots de dienst uitmaken. Zelf ben je ook een robot, maar een goede, die er ook nog eens als knappe vrouw uitziet. De game is een culthit en heeft meer eindes dan welke andere game dan ook. Het kan zijn  dat het niet jouw soort game is, maar dat neemt nog niet weg dat het een van de tofste post-apocalyptische games is.

Breath of the Wild

The Legend of Zelda: Breath of the Wild

Ja, Breath of the Wild. Post-apocalyptisch? Wellicht. de wereld is overgenomen door de slechterik en dat heeft het meeste in de wereld geen goed gedaan. Het klassieke scenario staat hier centraal, jij mag het oplossen. In je eentje ga je de strijd aan, en natuurlijk heb je wel hulp van NPC’s, maar het komt erop neer dat jij weer de wereld moet redden. Precies hoe we het willen zien!

 

Sorry, there are no polls available at the moment.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.