De 10 van GamingNation

De 10 tofste indie games van E3 2019

Dat games als Cyberpunk 2077 en Final Fantasy VII Remake het meeste aandacht krijgen is logisch. Dat betekend natuurlijk niet dat er geen andere indrukwekkende games op de beurs in LA waren! Wij hebben de tofste indie games er tussenuit geplukt en hier op een rij gezet. Dit zijn de 10 tofste indie games van E3 2019! Alhoewel, de 10 indie games die op eerste gezicht gelijk indruk hebben gemaakt..

Fall Guys: Ultimate Knockout

De weinige games die Devolver Digital tijdens haar show heeft laten zien zijn allemaal hits! Degene die het meeste indruk heeft gemaakt is Fall Guys, een wacky battle royale-achtige waarin een grote groep spelers tegelijk naar de finish racen. Racen is in dit geval rennen en klimmen door obstakels. Onderweg kan je de tegenstanders van randjes afduwen of op andere manieren tegenwerken. De game staat gepland om begin 2020 uit te komen op PlayStation 4 en PC.

Skatebird

Soms hoef je echt maar een paar seconde te zien en te horen om te weten dat het goed zit. De game is nog in de fase dat ze support zoeken via kickstarter, maar na de trailer op de Kinda Funny Games E3 Showcase kan het bijna niet meer fout gaan (edit: het doel is gehaald, de game gaat er komen!). De game is gemaakt uit heimwee naar de oude Tony Hawk Pro Skater Games en dat voel je aan alles! Als alles goed gaat mogen we de game in juni 2020 verwachten.

Mini Mech Mayhem

Wat nou als ze van jouw favoriete tabletop game een volwaardige VR game maken? Dat is precies wat mij is overkomen. Als groot fan van Roborally, ben ik persoonlijk erg blij dat Mini Mech Mayhem daar bijzonder veel op lijkt. De game is 18 juni uitgekomen voor PlayStation VR en binnenkort kan je hier een review verwachten!

Afterparty

Sommige games moet je gewoon zien. We kunnen hier een mooi verhaaltje vertellen over een toffe side-scrolling indie game, maar het zien doet veel meer. Daarom hebben we de gameplay trailer als afbeelding geplaatst. Kijk ‘m rustig en hou het in ieder geval een minuut of twee vol! Daarna ben je overtuigd, of het is geen game voor jouw!

12 Minutes

12 Minutes

12 Minutes is de enige indie game in deze lijst die op de Xbox Briefing te zien was. De game stopt je in een loop van, je raadt het al, 12 minuten. Na die tijd reset de wereld om je heen, en het is aan jouw om uit die ‘oneindige’ herhaling te komen en er achter te komen wat er nu aan de hand is. 12 Minutes is een tijdelijke exclusieve titel voor Xbox One en PC.

Espire: 1

Oké, wat als je een stealth game in VR kan spelen? Dat is precies deze game! Geïnspireerd door VR en games als Splinter Cell en Metal Gear Solid beloofd dit dé stealth VR game te worden. Sneak langs bewakers, of schakel ze uit op de meest waanzinnige manieren. De game was een van de hoogtepunten van de E3 VR Showcase en eentje die hoog op mijn verlanglijstje staat!

Looking For Heals

Gelukkig zijn er een hoop toffe indie games die nieuwe ideeën uitwerken. Tijdens de Kinda Funny Games E3 Showcase was er een game die pleite dat helden, heksen en andere krijgers hun kans hebben gehad. Het is tijd voor de healer! In Looking For Heals ben je de healer en is het aan jouw om je team in leven te houden en te beschermen op de juiste momenten!

Carrion

De weinig games die Devolver Digital heeft getoond zijn allemaal tof! Carrion is precies de game waarvan we niet wisten dat we daar al zo lang op aan het wachten waren. In deze sfeervolle indie game ben je het monster, die de wetenschappers en andere stomme mensen mag afslachten!

The Curious Tale of the Stolen Pets

Vorig jaar kwamen we er al vrij snel achter dat het kijkdoos principe in VR heel goed werkt. Moss is daar een fantastisch voorbeeld van en zo zijn er nog een paar. The Curious Tale of the Stolen Pets brengt dat naar een nieuw niveau. De game ziet er uit alsof je in een wereld gemaakt van klei bent, waar je erachter moet komen waar je huisdieren zijn.

Pistol Whip

Soms moet je niet willen mikken, maar wil je net als John Wick alles met gemak om je heen wegschieten en toch het meeste raken. Niet in de laatste plaats omdat het best we moeilijk mikken is in VR. Precies dat maakt het dat Pistol Whip de ideale niks aan de hand VR shooter. De game heeft het perfecte balans tussen een shooter en een ritme game gevonden!

Sorry, there are no polls available at the moment.

GamesGames

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.