De 10 van GamingNation

De 10 protagonisten die groter zijn dan hun game

Crash Bandicoot N Sane Trilogy

Soms groeit een protagonist zijn (of haar) eigen game voorbij en is stiekem groter geworden dan zijn (of haar) game. Dit zijn de 10 protagonisten die groter zijn dan hun eigen game, en daarmee dus bekender zijn dan de game zelf.

Lara Croft

Lara is het schoolvoorbeeld van zo iemand die de vaandeldrager is van een game, ze gaat ondertussen alweer 20 jaar mee en heeft over een paar weken alweer een nieuwe game. De Tomb Raider serie is nog steeds ‘alive and kicking’ en daarmee ook Lara. Ook zijn er ondertussen een paar films rondom Lara en haar gewoonte om tombes te ontheiligen en leeg te roven.

Mario Tennis Aces

Mario

De Italiaanse loodgieter die groot is geworden doordat hij zijn vriendinnetje wilde redden van een grote aap. Dat kan natuurlijk alleen maar in games, Mario is waarschijnlijk de allerbekendste protagonist aller tijden. Hij is het boegbeeld van Nintendo en heeft ondertussen meer dan honderd games op zijn naam staan. Zijn games gaan alle kanten op, van voetbal tot racen tot ruimteavonturen tot het maken van eigen levels, Mario is erbij!

Link

Vele zullen hem kennen als Zelda, maar zijn naam is Link. De kleine in het groen geklede vreemdeling in Hyrule is er eentje om niet te vergeten. Bewapend met zwaard en schild gaat hij, met behulp van de kracht van de goden. Nou ja, kracht van de Goden om meer moed dan goed voor hem is te hebben. Vaak begin je een game met een houten zwaardje en een lullig schildje, om zo grote boze eindbazen te vernederen.

Uncharted-film

Nathan Drake

Zonder Nathan Drake zou Uncharted nooit zo groot zijn geworden. Hij is het gezicht van de serie, die op zijn beurt weer jarenlang hét gezicht van PlayStation was. Daarmee kent misschien niet iedereen zijn naam, maar hij wordt wel geassocieerd met gamen in het algemeen. De beste man heeft zijn legio aan medespelers, maar op Sully na is er niemand die zoveel indruk maakt als hij.

Crash Bandicoot N Sane Trilogy

Crash

Meneer Bandicoot heeft het afgelopen jaar twee keer zo’n beetje alle verkooplijsten aangevoerd met de N Sane Trilogy. Eerst voor PlayStation en even later voor de rest van de platformen. Het beestje is destijds een icoon geworden, als boegbeeld voor PlayStation, wat Mario voor Nintendo was. Nu is Crash altijd nog relevant, er gaan geruchten dat er een nieuwe game gemaakt wordt, maar dat zijn slechts geruchten.

Cloud

Elke Final Fantasy heeft een protagonist die minstens evenveel op de voorgrond staat als de game zelf. Final Fantasy VII heeft zoveel indruk gemaakt dat Cloud met z’n belachelijk grote zwaard zelf ook een paar keer in andere games mocht langskomen. Cloud en ook de rest van de cast van Final Fantasy VII heeft een enorme make-over gekregen en zal ergens in de toekomst terugkomen in de remake.

Pikachu

Pikachu is een twijfelgevalletje, maar krijgt toch een plek in deze lijst. Hij (of zij) komt oorspronkelijk uit de anime Pokémon, waar hij de trouwe metgezel van hoofdrolspeler Ash is. Als soort muis-achtige gele elektriciteitsbron is hij een van de krachtigste Pokémon die er zijn, dat ondanks hij nooit geëvolueerd is naar de volgende, sterkere versie Raichu. Zijn schattigheid maakt het dat hij niet zo gauw wordt vergeten. Ondertussen zijn er aardig wat Pokémon games uitgebracht en Pikachu is bij de volgende (Let’s Go Pikachu) ook weer het boegbeeld.

Metal Gear Solid 2

Solid Snake

Een paar mederedacteuren hebben dreigbrieven gestuurd omdat ik Snake in eerste instantie niet in deze lijst wilde opnemen. De beste heren zijn fan van de beste man en de games waarin hij de protagonist is. Metal Gear Solid is natuurlijk ook wel een zeer toffe games-reeks en ome Snake heeft daarmee ook zeker wel een grote voetafdruk achtergelaten. Hij komt ook voor in Smash Bros., dat maakt hem wel groter dan de game waar hij uitkomt.

Sonic

Als je de kermis in Rijnsburg mag openen als protagonist uit een game, dan mag je wel gerust stellen dat je de game ontgroeit bent. Sonic heeft afgelopen dinsdag daar de kermis geopend en daarmee is het statement gemaakt. De blauwe egel is daarmee een van de weinige game-personages die door iedereen herkent wordt (een levensgrote blauwe egel op rode hardloopschoenen valt dan ook best op..). Sonic heeft in 1991 zijn debuut gemaakt en het boegbeeld van SEGA is inmiddels niet meer weg te denken.

Overwatch

Tracer

Eén van de ondertussen 28 heroes die Overwatch kent is Tracer, je kent d’r wel, die van de voorkant. Zij heeft ook een plekje in een andere grote game van Blizzard en is daarmee een personage die toch ook buiten de game herkent wordt. Hier had net zo goed Winston kunnen staan, de gorilla die door experimenten slimmer is dan de gemiddelde mens. Toch is en blijft Tracer de hero die het gamehoesje siert en daarmee een grote.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.